Multisport Eb, atlétika: Éremre azért nem gondoltam volna – Kozák Luca

Vágólapra másolva!
2022.08.21. 21:32
null
Kozák végül mégis éremnek örülhet (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Kozák Luca nagyszerű teljesítménnyel – beállítva egy órával korábban az elődöntőben futott 12.69-es országos csúcsát – a második helyen végzett a 100 méteres gátfutás döntőjében, így ezüstérmes lett! A 26 éves futónő a finálé után nem sokkal az M4 Sport kamerája előtt értékelte a döntőt és az Eb-t.

„Egyelőre még nem találok szavakat. Nekem általában jobb egy laza, könnyedebb futás elsőre, hogy megismerjem a pályát, de mivel már négy éve is kiemelt voltam az Eb-n, tudtam, hogy most is az lesz, hogy egyből teljesíteni kell. Úgy melegítettem az első futásra, hogy az a legfontosabb. Szerintem mindig nehezebb döntőbe jutni, mint a döntőben futni, és ha megnézzük, rajtam és Skrzyszowskán kívül szinte mindenki jobbat futott elsőre, mint a döntőben. Mindenesetre, nagyon jó verseny volt, nagyon élveztem” – utalt az M4 Sportnak beszélve a döntő után arra Kozák, hogy kiemeltként az előfutamokat kihagyhatta, s az elődöntőben futott először.

Ebben az elődöntőben előbb egy századdal megdöntötte saját országos csúcsát, majd a döntőben beállította az egy órával korábban futott 12.69-es idejét.

„Elsőre országos csúcs, másodikra beállítottam. Úgy néz ki, szépen századonként lépdelek lefelé. Nagyon örülök, hogy kétszer is megtudtam ezt futni, bár az elsőt jobbnak éreztem belülről, a döntőben inkább a verseny vitt” – értékelte a finálét Kozák, majd kitért az idei szereplésére is.

„Volt bennem egy görcsösség egész évben, mert nem jött az az eredmény az év elején, amit szerettem volna, amiről tudtam, hogy meg tudom futni. Ma reggel viszont teljesen nyugodtan keltem fel, Laci bácsi (Suba László, Kozák edzője – a szerk.) mondta is, hogy ez egy jó nap lesz. Az lett, de nem gondoltam, volna, hogy a végén érem lesz a nyakamban” – fogalmazott a friss Eb-ezüstérmes.

Kozáknak hosszú estében és kevés pihenésben lesz része, mert este még vár rá a doppingvizsgálat és az eredményhirdetés, reggel 6.15-kor már indul is haza Münchenből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik