V. SZ. 2022.08.02 18:58 Frissítve: 2022.08.02 19:12

Csupasport: „Olyanokért futok, akik nem tehetik meg”

A felvidéki Csajka Tímea a közelmúltban teljesítette élete első hatórás versenyét, majd a július eleji Ultra Tisza-tó eseményen is befutott a célba.

Fotó: Csupasport

 

Csajka Tímea a fogyás miatt kezdett futni, majd ahogy nőttek gyermekei, egyre több ideje lett a sportolásra. Május végén teljesített élete első hatórás versenyét, amely remekül sikerült neki, majd ott volt az idei UTT-n is.

„Először minél gyorsabban, és minél jobb időt akartam teljesíteni, ám az utóbbi időben már az élvezetre mentem rá, szinte nem számít, hogy milyen tempóban futok. Fontos számomra, hogy olyanokért fussak, akik nem tehetik meg, illetve a sportolásommal példát szeretnék mutatni gyermekeimnek” – mondta a Csupasportnak a csallóközi Somorján élő Csajka Tímea. Hozzátéve, hogy edző nélkül, saját tapasztalatai szerint készül, s megpróbál arra figyelni, hogy mindig legyen előtte cél.

A Csupasporton ezen kívül olvashatnak a Mount Everest egyik leghíresebb és legnagyobb tragédiájáról, melynek során az egyik hegyivezető a halála előtt, telefonon adott nevet a gyermekének.

2022.09.14 15:04:38

Atlétika nemzetisport.hu

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke teljes lendülettel készül a 2023-as budapesti vb-re.

2022.08.16 22:56:32

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. A gyaloglás kicsit mindig háttérbe szorul az atlétika népszerűbb versenyszámai mögött.

2022.08.09 22:14:50

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az idei, kitűnően sikerült, világsztárok sokaságát felvonultató Memorial időzítése például a lehető legjobb módon szolgálta egy világ- és egy Európa-bajnokság közötti feszes, alig néhány hetes periódusban az akkumulátorok feltöltése és a forma megőrzése elképesztően kényes egyensúlyának fenntartását.