T. N. 2021.07.28 19:59 Frissítve: 2021.07.28 20:12

Csupasport: bombaerős mezőny az idei Korinthoszon

Az augusztus elején rendezendő ultraverseny mezőnyében legendás magyar ultrafutók szerepelnek: Lubics Szilvia, Bódis Tamás, Csécsei Zoltán, Maráz Zsuzsanna is az indulók között van.

 

Augusztus elején rendezik meg az egyik legszínvonalasabb hazai futóeseményt, a Korinthoszt. Sőt, a nevezési listát böngészve sokak szerint ez lesz az év legrangosabb ultraversenye.

Az idei megméretésről a verseny szervezőjét, Márkus István Öcsit kérdeztük.

„Nagy merészség lenne kijelenteni, hogy ez lesz az év legrangosabb ultraeseménye – kezdte Márkus Öcsi. Az biztos, hogy erős lesz a mezőny, mert évről évre egyre több sportoló vesz részt a Korinthoszon, talán a távnak és a verseny színvonalának is köszönhetően. Az idén a három hagyományos táv, a százhatvan, a nyolcvan és a negyvenkét kilométeren kívül lesz három kisebb, huszonhat, tizenhat és tíz kilométeres is. Próbáltunk kedvezni azoknak, akik a koronavírus-járvány okozta ínséges versenyidőszakban is próbára akarják tenni magukat, ám a kisebb távokra nem volt nagy érdeklődés. Ettől függetlenül ezeket a távokat biztosan meghagyjuk jövőre is.”

A férfi indulók között sok nagynevű versenyzőt találunk, Márkus Öcsi róluk is szót ejtett.

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon.

2021.09.21 22:42:06

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Arról, hogy lesz-e majd valamikor még itthon újra ugrógála, ma még csak annyit tudni, hogy sokan szeretnék, és egyfajta lobbizás is indult az érdekében.

2021.09.05 23:54:07

Atlétika MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sohasem tett jót a sportnak, ha beleszólt a politika. A jelenség persze örök, de jó szájízt nem hagy maga után, már csak azért sem, mert alapvetően nem a sportról van szó. Csorbát is szenved a lényeg, a verseny, a játék, a balhét mindig a játékosok, a versenyzők viszik el.

2021.08.28 22:16:49

Atlétika N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma 75 éves Bob Beamon, az atlétikatörténet legnagyobb rejtélyét hagyta reánk valószínűleg. Egy szakmailag magyarázhatatlan titkot: hogy volt képes egyetlenegyszer – mert a szenzációs eredménynek sem előtte, sem utána a közelében sem járt – ekkorát ugrani?

2021.08.13 08:52:09

Atlétika SZABÓ GÁBOR

A MAC 1896-os viadalán a baromfitenyésztőnek is első rangú brit bajnok csinálta a show-t.