T. N. 2021.03.11 20:09

Csupasport: az ultrázó Bódis Tamás sikere maratoni távon

Élete első hivatalos maratoni ideje rögtön második helyet ért a táv hazai bajnokságán, pedig a világklasszis ultrafutót hátráltatta néhány tényező – fájó talpa miatt két hét szünet következik.

 

– Vitte volna még a lába a negyvenkét kilométer után is?
– Azért nem olyan rövid ez a táv, tényleg csak a kétszáz kilométer felettiekhez képest nevezhető annak – kezdte a Spartathlon- és Ultrabalaton-győztes, 24 órás világbajnokságon ezüstérmes Bódis Tamás, a Postás SE 32 esztendős ultrafutója, aki a hétvégén Jenkei Péter mögött 2:24:22-vel a második helyen zárt a Debrecenben rendezett maratoni országos bajnokságon. – Ugyanakkor végig az járt a fejemben, hogy milyen gyors a verseny, könnyebb feldolgozni a megszokott távjaimhoz képest – az eredmény pedig önbizalmat ad az ötven kilométeres országos bajnoksághoz, különösen úgy, hogy még maradhatott is bennem. Akadtak problémák, s nem véletlenül az a cipő volt rajtam, amelyik, de nem akarom részletezni...

– Ugorjunk a következő kérdésre?
– Igazából december óta talpsérüléssel bajlódom, hiába kapok remek versenycipőket, igazi csúcscipőket, sírva nézek rájuk, mert nem tudom hordani őket – most puha talpú cipőben tudtam futni. A maratoni ob után még akartam kocogni egy kicsit, de nem ment. Két hét kényszerpihenő mellett döntöttem, mert javulnia kell az állapotomnak, elvégre nagyon közeli az április tizedikei huszonnégy órás bajnokság. Egyébként azért is indultam el a maratoni ob-n, mert a koronavírus-járvány miatt nagyon bizonytalan a jövő, plusz az edzésmunka alapján sejteni lehetett, hogy jó eredményre leszek képes.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

2022.04.17 07:43:13

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Még sportolóként tekint önmagára, de már tudja, hogy melyik lesz az utolsó versenye.

2022.04.04 15:32:41

Atlétika VINCZE SZABOLCS

Nyomornegyedből a világ tetejére: Venezuela nemzeti kincsére egyszerűen nem hat a gravitáció.

2022.02.25 12:29:47

Atlétika MTI, CS. B.

Gyulai Miklós úgy látja, 5-6 magyar atléta lehet majd ott a március 18-án kezdődő belgrádi vb-n.

2022.02.21 17:21:30

Atlétika THURY GÁBOR

Az egykori sprinter nyert universiadét, s a váltóban egymásnak adták a botot Gyulai Istvánnal.

2022.01.18 11:40:45

Atlétika MTI/K. B.

A sportoló hétfő este, a Stockholmban rendezett gálán vehette át az elismerést.