T. N. 2021.03.11 20:09

Csupasport: az ultrázó Bódis Tamás sikere maratoni távon

Élete első hivatalos maratoni ideje rögtön második helyet ért a táv hazai bajnokságán, pedig a világklasszis ultrafutót hátráltatta néhány tényező – fájó talpa miatt két hét szünet következik.

 

– Vitte volna még a lába a negyvenkét kilométer után is?
– Azért nem olyan rövid ez a táv, tényleg csak a kétszáz kilométer felettiekhez képest nevezhető annak – kezdte a Spartathlon- és Ultrabalaton-győztes, 24 órás világbajnokságon ezüstérmes Bódis Tamás, a Postás SE 32 esztendős ultrafutója, aki a hétvégén Jenkei Péter mögött 2:24:22-vel a második helyen zárt a Debrecenben rendezett maratoni országos bajnokságon. – Ugyanakkor végig az járt a fejemben, hogy milyen gyors a verseny, könnyebb feldolgozni a megszokott távjaimhoz képest – az eredmény pedig önbizalmat ad az ötven kilométeres országos bajnoksághoz, különösen úgy, hogy még maradhatott is bennem. Akadtak problémák, s nem véletlenül az a cipő volt rajtam, amelyik, de nem akarom részletezni...

– Ugorjunk a következő kérdésre?
– Igazából december óta talpsérüléssel bajlódom, hiába kapok remek versenycipőket, igazi csúcscipőket, sírva nézek rájuk, mert nem tudom hordani őket – most puha talpú cipőben tudtam futni. A maratoni ob után még akartam kocogni egy kicsit, de nem ment. Két hét kényszerpihenő mellett döntöttem, mert javulnia kell az állapotomnak, elvégre nagyon közeli az április tizedikei huszonnégy órás bajnokság. Egyébként azért is indultam el a maratoni ob-n, mert a koronavírus-járvány miatt nagyon bizonytalan a jövő, plusz az edzésmunka alapján sejteni lehetett, hogy jó eredményre leszek képes.

A teljes interjút elolvashatja a csupasport.hu weboldalon, ide kattintva!

2021.09.21 22:42:06

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Arról, hogy lesz-e majd valamikor még itthon újra ugrógála, ma még csak annyit tudni, hogy sokan szeretnék, és egyfajta lobbizás is indult az érdekében.

2021.09.05 23:54:07

Atlétika MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Sohasem tett jót a sportnak, ha beleszólt a politika. A jelenség persze örök, de jó szájízt nem hagy maga után, már csak azért sem, mert alapvetően nem a sportról van szó. Csorbát is szenved a lényeg, a verseny, a játék, a balhét mindig a játékosok, a versenyzők viszik el.

2021.08.28 22:16:49

Atlétika N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A ma 75 éves Bob Beamon, az atlétikatörténet legnagyobb rejtélyét hagyta reánk valószínűleg. Egy szakmailag magyarázhatatlan titkot: hogy volt képes egyetlenegyszer – mert a szenzációs eredménynek sem előtte, sem utána a közelében sem járt – ekkorát ugrani?

2021.08.13 08:52:09

Atlétika SZABÓ GÁBOR

A MAC 1896-os viadalán a baromfitenyésztőnek is első rangú brit bajnok csinálta a show-t.