Atlétikai vb: szombaton megnyit a nagyközönség számára a Nemzeti Atlétikai Központ

Vágólapra másolva!
2023.06.16. 13:44
null
Megnyit a nagyközönség számára a Nemzeti Atlétikai Központ (Fotó: Koncz Márton)
2023. 06. 17-én, szombaton megnyitják a Nemzeti Atlétikai Központot, így az augusztusi világbajnokság helyszínéül szolgáló létesítményt birtokba veheti a nagyközönség – derült ki a szervezőbizottság közleményéből. 


Szombattól a nagyközönség is birtokba veheti Budapest új sport- és szabadidőparkját. A magyar főváros kilencedik kerületében megépült Nemzeti Atlétikai Központ megnyitója számos programot kínál a látogatóknak.

Június 17-én egész napos, ünnepélyes megnyitóval egybekötött, ingyenesen látogatható családi fesztivál veszi meg kezdetét. Szórakoztató programok, parkavatás, sportaktivitások, valamint futóverseny is várja a látogatókat.

Ki lehet próbálni a stadion csúcsminőségű, Mondo borítású futópályáját is. A 100 méteres síkfutástól a 4.5 kilométerig különböző versenyszámokat rendeznek meg. A bemelegítést Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó vezényli. A résztvevők éremmel, emlékfotóval és a világbajnokságra beváltható kedvezménykuponnal lesznek gazdagabbak. A szervezők szerint olyan nagy számban jelentkeztek amatőr futók, hogy egyes futamokra már beteltek a helyek. A szervezők azonban újabbakat indítottak, hogy minél többen átélhessék a különleges futóélményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik