Atlétikai vb: nem sikerült a nagy bravúr Szabó Beatrixnak

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.23. 20:36
null
Szabó Beatrix (Fotó: Török Attila)
Nem sikerült a bravúr, Szabó Beatrix nem jutott tovább a hármasugrás selejtezőjéből a Budapesten zajló atlétikai világbajnokság szerdai versenynapján.

A korábban hétpróbában versenyző Szabó Beatrix a második sorozatban ugrotta a legnagyobbat (12.79), akkor járt a legközelebb idén elért egyéni legjobbjához (12.97), további két ugrása 12.68, illetve 12.61 volt. A magyar sportoló összesítésben az utolsó, 36. helyen végzett.

A 14.30-as selejtezőszintet nyolcan ugrották meg – a legtávolabbra a jamaicai Shanieka Ricketts repült (14.67) –, a világcsúcstartó Yulimar Rojas 14.59-cel jutott tovább.

A döntőbe legalább 14.13 méteres eredménnyel lehetett bekerülni. Utóbbit távolságot hárman is megugrották, de csak ketten fértek be a fináléba – a spanyol María Vicente kisebb második ugrással esett ki…

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja: Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt, Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik