Atlétika: óriási világcsúcs a belgrádi fedett pályás vb-n – videó

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 13:43
A belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokságon a venezuelai Yulimar Rojas megvédte a címét női hármasugrásban, ráadásul megdöntötte a saját világrekordját, és egy méterrel verte a komplett mezőnyt.
Yulimar Rojas új világcsúccsal nyerte a női hármasugrást (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Yulimar Rojas új világcsúccsal nyerte a női hármasugrást (Fotó: Szabó Miklós) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Yulimar Rojas a hatodik, utolsó kísérleténél ugrott 15.74-et a belgrádi fedett pályás atlétikai világbajnokság női hármasugrásának döntőjében, amivel a saját 2020-as, 15.43-as világcsúcsát adta át a múltnak. A Stark Arénában végig remekül versenyzett, csak tizenöt méter feletti ugrásai voltak – más nem is érte el ezt a határt a tizenhatos, majd három kísérlet után nyolcasra szűkült mezőnyben.

Yulimar Rojas egyébként a szabadtéri világrekordot is tartja 15.67-tel, amelyet a tavalyi tokiói olimpián ért el.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
nso_uj_cikk_embed
mceBlockPasteEnd

 

A LÁNY, AKI HATODIKRA NAGYON NAGYOT UGRIK

– Mintha saját magát is meglepte volna.
– Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek Belgrádban és részt vehetek a világbajnokságon, és nagy nap ez nekem, mert egy álom megint valóra vált – mondta Yulimar Rojas világbajnok venezuelai hármasugró. – Remek formában éreztem magam, de az első ugrásaimban kisebb hibákat követtem el, amit az edzőmmel, a legendás kubai távolugróval, Iván Pedrosóval meg tudtunk beszélni. Különleges kapcsolat van köztünk, szinte egyek vagyunk, tudjuk, mire gondol a másik, és mindketten büszkék vagyunk arra, amit Belgrádban elértünk. Remélem, egy nap elérem az ő rekordját, és öt fedett pályás világbajnoki címet szerzek.

– Az utolsó ugrása most is, és a tokiói olimpián is világcsúcs volt. Mit csinált másképp?
– Nem éreztem másnak, mint a többit, én ugyanúgy figyelek minden kísérletnél, felpörgetem magam, hogy gyerünk, meg tudom csinálni, aztán próbálok könnyen ugrani. Tényleg nem tudom, miért ugrok ilyen nagyot az utolsó kísérletre, talán valami varázslat, talán csak a véletlen, vagy talán akkor jön ki az a kemény munka, amit beletettünk. Lehet, egy nap majd úgy emlékeznek vissza rám, mint a lányra, aki hatodikra mindig nagyot ugrott. Ugrás a dicsőségért!

– Már csak huszonhat centire van a tizenhat méteres álomhatártól. Ön szerint elérhető?
– Semmi sem lehetetlen, a tizenhat méteres álomhatár sem, csak keményen kell dolgozni érte. Az a mottóm, hogy ha hittel dolgozol, elérhetsz bármit. Minden okkal történik, és néha úgy érzem, én arra születtem, hogy tizenhat métert ugorjak, ez motivál nap mint nap. Az atlétika a világ legszebb sportága, ez a rekord pedig ott van a lábaimban!

18. FEDETT PÁLYÁS ATLÉTIKAI VILÁGBAJNOKSÁG, BELGRÁD
I HÁRMASUGRÁS
1. Yulimar Rojas (Venezuela) 15.74 méter
2. Marina Beh-Romancsuk (Ukrajna) 14.74
3. Kimberly Williams (Jamaica) 14.62 m

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik