K. T. I. 2020.11.17 12:39 Frissítve: 2020.11.17 12:49

Anglia: a négyszeres olimpiai bajnok valóságshow-val hangol Tokióra

Mo Farah négyszeres olimpiai bajnok brit hosszútávfutó részt vesz a Magyarországon is ismert Celeb vagyok, ments ki innen! című televíziós valóságshow-ban, az atlétikai szövetség szerint ezzel veszélyezteti tokiói felkészülését – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Mo Farah döntésének nem mindenki örül (Fotó: AFP)

Az MTI felidézi, a műsor lényege, hogy ismert személyiségek a dzsungelbe mennek és maguk szerzik be az élelmüket különböző feladatok teljesítésével. A pandémia miatt ezúttal Észak-Walesben kell a kihívásokkal megküzdeniük a hírességeknek.

Mo Farah szerepvállalását nem fogadta örömmel edzője, és a szurkolók is aggodalmuknak adtak hangot a kalandban rejlő veszélyek miatt, valamint a brit atlétikai szövetség (UKA) szintén bírálta döntését. A futónak ugyanis a műsor előtt kéthetes karanténba kellett vonulnia, majd várhatóan további három hetet tölt Walesben – tette hozzá az MTI.

„Üzleti szempontból örülök és megértem, ha az atlétáink nagyobb ismertségre tesznek szert. Ugyanakkor ez kérdéses lépés, ami kihathat a felkészülésre” – mondta Jo Coates, a UKA elnöke a Guardiannak.

Farah, aki Tokióban csak 10 ezer méteren indul, igyekezett megnyugtatni híveit.

„Mihelyst a sorozat lezárul, visszatérek az edzésekhez, a november amúgy is csendes hónap a felkészülési időszakomban, az évnek e szakaszában általában nem is tréningezek – nyilatkozta a londoni Mirrornak a II. Erzsébet brit királynő által 2017-ben lovaggá ütött Mo Farah. – Az edzőtábort januárban kezdem, és gond nélkül fel fogok tudni készülni a tokiói olimpiára, a valóságshow nem befolyásolja majdani szereplésemet. A legfontosabb, hogy sérülésmentes és koncentrált maradjak."

A 37 éves, szomáliai születésű Farah mind a 2012-es, mind a 2016-os olimpián duplázott, győzelmet aratva öt- és tízezer méteren. Ezen kívül hatszor nyert világbajnokságot és ötször Európa-bajnokságot ezeken a távokon, amellett 3000 méteren kétszeres fedett pályás Európa-bajnok, és mezei futásban is van kontinensbajnoki címe. Két éve megnyerte a Chicago Marathont, idén szeptemberben pedig megdöntötte az egyórás futás világcsúcsát – tette hozzá az MTI.

2020.10.30 17:28:38

Atlétika VINCZE SZABOLCS

A huszonkilenc éve magyar csúcstartó vb-ezüstérmesnek mindig az járt a fejében, hogy feljebb jusson. sosem tartotta magát különösebben bátornak.

2020.10.21 18:31:06

Atlétika LÁNDORI BALÁZS

Wladyslaw Kozakiewicz világcsúccsal nyert a moszkvai játékokon – aztán csinált még valamit.

2020.10.21 22:32:44

Atlétika CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Meddig lehet az emberi agyat és akaratot folyamatosan halogató üzemmódban tartani? Meddig lehet abban a tudatállapotban tervezgetni felkészülést és formaidőzítést, amelyet a korábbi évtizedek alakítottak, illetve építették köré a versenynaptárt?

2020.10.06 23:56:56

Atlétika MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Senki sem tilt meg most szigorúbb házirendet a sportklubokban, egyetlen sportembernek sincs ott a kés a nyakán, hogy márpedig bulizni kell menni – és a sor folytatható. Pusztán az a kérdés, mennyit vagy hajlandó áldozni azért, hogy a legnagyobb célod elérd?

2020.09.18 23:32:24

Atlétika VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Kármentésbe fordult a szabadtéri szezon, mégis elképesztő eredmények jöttek ki belőle.