Atlétika: Takács Boglárka tovább javítaná az országos csúcsot 60 méteren

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.22. 11:01
Takács Boglárka (Fotó: Árvai Károly)
Takács Boglárka a hétvégén rendezett atlétikai fedett pályás országos bajnokságon 60 és 200 méteren is magyar csúcsot döntött Nyíregyházán, de előbbiben úgy érzi maradt még, ezért tovább javítana a rekordon.

A BHSE versenyzője szombaton saját rekordján faragott egy századot, vasárnap pedig Orosz Irén 1982-ben felállított, 23.61 másodperces fedett pályás országos csúcsát adta át a múltnak 200 méteren (23.56 mp).

„Jó döntés volt, hogy a kétszázas távon is rajthoz álltam, a hatvanon elért 7.20 másodperc azonban szerintem tovább javítható. Erre lesz lehetőségem hamarosan, hiszen többek között közeleg a skóciai fedett pályás világbajnokság is” – idézte a 22 éves sprintert a hazai szövetség (MASZ) honlapja. Takács Boglárka azt is megjegyezte, hogy talán a tavalyi budapesti vb hatására, de elmondása szerint sokan kimentek szurkolni a Nyíregyházi Atlétikai Centrumba.

Takács legközelebb pénteken, a Nemzetközi Atlétikai-szövetség (WA) berlini ezüst kategóriás versenyén áll rajthoz, majd március 1. és 3. között a Glasgowban sorra kerülő fedett pályás vb-n is indul.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik