Ötpróba: futással tisztelegtek Kolonics György emléke előtt – galéria

Vágólapra másolva!
2021.10.24. 11:24
Október 23. már hosszú évek óta nemcsak az 1956-os forradalom és szabadságharc napja, hanem a Kolonics György Emlékfutásé is, melyet minden esztendőben Koló emlékére rendeznek meg a Kolonics György Alapítvány közreműködésével. Koló a kenuzás mellett a futásnak is hódolt, a Bécs–Budapest Ultramaraton utolsó, október 23-i befutó szakaszát mindig ő vállalta magára. Idén több mint kétezren választották programjuknak az Ötpróba egyik legnépszerűbb szabadidősportos eseményét, mellyel méltó módon tisztelegtek Koló emléke előtt – áll a szervezők szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Tumbász Hédi)
A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotó: Tumbász Hédi)

Idén október 23-a szombati napra esett, így 2021-ben ezen a napon népesült be a KSI Vízitelepe, jelentkeztek a versenyre szabadidő sportolók, Ötpróbázók, amatőr és profi futók, kajakosok és kenusok, fiatalok és idősek, gyermekek és felnőttek, sportbarátok, sportvezetők és élsportolók, bajnokok is. Az Evezős telep adott helyszínt a 6 és 10 km-es Ötpróba sárkányhajózásnak, a KSI Vízitelep, illetve az onnan startoló gyönyörű útvonal pedig a 2.4 km-es, a 11.5 km-es és a 21.1 km-es futótávoknak.

„A rendezvény alapja, hogy Kolonics Gyuri fantasztikus személyisége és pályafutása előtt tisztelegjen, illetve hogy a következő generációkhoz is eljusson az az értékrend, amit ő képviselt – idézi a közlemény Kiss Gergelyt, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. kommunikációs igazgatóját, az Ötpróba futónagykövetét. – Amellett, hogy szívügyünk ez az esemény, egyben pontgyűjtő verseny is az Ötpróbázók számára. Ha már kajak-kenu és víz, ezúttal is volt sárkányhajós próba, amelyen szintén sokan vettek részt itt az öbölben, ebben a szikrázó napsütésben” – tette hozzá a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, aki szintén háromszoros olimpiai bajnok társával, a kajakos, Ötpróba kajak-kenu nagykövet Storcz Botonddal és a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Szemán Róberttel futott váltóban.

A kajak-kenusok „családját” számos korábbi és jelenlegi kiválóság képviselte. A teljesség igénye nélkül Csabai Edvin, Hüttner Csaba, Vajda Attila, Kiss Tamás, Kiszli Vanda, Máthé Krisztián, Fejes Dániel, Kövér Márton is futott, de az eseményen jelen volt Schmidt Gábor, a sportág elnöke is.

Kiss Tamás szerint ez a rendezvény mindig kulcsfontosságú szerepet tölt be Kolonics György emlékének ápolásában. „Koló nem volt jó futó, de szeretett futni és szerette a BécsBudapest Ultramaratont is. Szerintem biztos örülne, ha tudná, hogy az ő nevével fémjelezve futnak most október 23-án az emberek. Ezek az alkalmak nagyon jók arra is, hogy a most 8-10 éves gyerekeknek elmondjuk, ki is volt Gyuri, és továbbadjuk nekik az ő értékrendjét” – fogalmazott az olimpiai bronzérmes korábbi kenus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik