Atlétikai vb: Kácser Zita és a férfi 1500 címvédője sem indul

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 11:49
null
Kácser Zita kihagyja a vb-t (Fotó: Berényi Ibolya, archív)
Kácser Zita nem indul a jövő pénteken kezdődő dohai világbajnokságon, így jelenleg 14 fős a magyar atlétaválogatott, de a létszám még nőhet.

 

Lelkileg és fizikailag sem vagyok most alkalmas egy háromezer méteres akadályfutás teljesítésére. Ez olyan versenyszám, amiben ha fejben nincs ott az ember, csúnyán összetörheti magát. A jövő szempontjából én most hasznosabbnak gondolom, hogy helyre rakjam magam és ne sérülten kezdjek neki a 2020-as felkészülésemnek” – nyilatkozott a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) honlapján a futó, aki augusztus 31-én 9:26.59 perces országos csúccsal teljesítette a vb- és az olimpiai szintet.

A MASZ emlékeztet rá, hogy Kácser Zita fizikailag és mentálisan is rendkívül megterhelő időszakot tudhat a háta mögött:

„A januári, külföldi edzőtáborában kóbor kutyák támadták meg, felépülése hónapokig tartott. Ezt egy magánéleti válság követte, mely jelentős változásokat hozott az életében. Kiújuló bokasérülése újabb adalék a fizikai és lelki hullámvasúthoz.”

A 14 fős csapat még bővülhet, Kámán Bálint sportszakmai igazgató az MTI-nek kedden jelezte, még nem kaptak értesítést a nemzetközi szövetségtől (IAAF), hogy a gerelyhajító Rivasz-Tóth Norbert és Szilágyi Réka, valamint a diszkoszvető Huszák János indulhat-e. Ők nem érték el a vb-szintet, de eredményeikkel bekerülhetnek a legjobb 32 résztvevő közé.

Bokasérülése miatt nem indul Elijah Manangoi, a férfi 1500 méter címvédője sem – írja szintén az MTI. Szomorú vagyok, hogy nem tudom megvédeni a címem – jelentette ki a kenyai középtávfutó, aki hozzátette, innentől a jövő nyári, tokiói olimpiára koncentrál. – Nem volt más választásom, meg kellett hoznom ezt a döntést az ötkarikás játékok érdekében.”

Elijah Manangoi elmondása szerint négy-nyolc hetet kénytelen kihagyni sérülése miatt. Távollétében Timothy Cheruiyot, Ronald Kwemoi és öccse, George Manangoi képviseli Kenyát ezen a távon a dohai vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik