Asztalitenisz-vb: érmesek az Ecsekiéket legyőző portugálok

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.25. 17:17
Nem jött rendbe Timo Boll, ezért a férfi páros negyeddöntőjétől is visszalépett a német klasszis, ami azt jelenti, hogy a portugál Tiago Apolonia, Joao Monteiro duó játék nélkül jutott be az elődöntőbe és lett ezzel biztos világbajnoki érmes.

A németek érthetően csalódottak, miután 38 éves sztárjuk, az Európa-bajnoki címvédő, világranglista-5. Timo Boll belázasodott, ezért délelőtt már lemondta az egyes nyolcaddöntőjét, ám abban még reménykedett, hogy legalább a férfi páros negyeddöntőjére ki tud állni Patrick Franziskával.

Nos, hiába, nem javult az állapota, ezért a párostól is visszalépett, amivel a portugál Tiago Apolonia, Joao Monteiro kettős ölébe hullott az elődöntős szereplés és ezzel a világbajnoki érem.

A sztorinak van némi magyar vonatkozása is, hiszen az előző kanyarban a portugálok éppen az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párost győzték le, mégpedig megérdemelten, de ha egy pillanatra eljátszunk a gondolattal, hogy ha a nyolcaddöntőben a mieink nyernek, akkor most ők lehetnének a portugálok helyében, és várhatnák az elődöntőt – persze jól tudjuk, a sportban a „ha”-val kezdődő mondatoknak nincs sok értelmük...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik