Asztalitenisz-vb: döntő nélkül maradt a világranglista-második

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 22:24
Szombat estére kiderült, kik vívhatják majd a világbajnokság utolsó döntőjét női párosban: a japán Hajata Hina, Ito Mima duó ellenfele a kínai Szun JIng-sa, Vang Man-jü egység lesz.

A vb hetedik napjának zárásaként kialakult a női páros döntőjének párosítása. Az már korábban eldőlt, hogy ebben a számban kínai–japán csata lesz az aranyért, már csak arra kellett várni, hogy a két házi rangadóból melyik kínai és melyik japán kettős jut tovább. A japánoknál eltérő stílusok küzdöttek meg, ugyanis a Hajata Hina, Ito Mima egység támadó, míg a Hasimoto Honoka, Szato Hitomi duó védő stílusban játszik. Az ilyen párharcok során mindkét fél részéről a szokottnál nagyobb türelemre van szükség, a pingpongtudás mellett a mentális erő is döntő lehet. Nem volt ez másként most sem, a valamivel esélyesebbnek számító Hajata, Ito kooperációnak ugyan három szettre volt szüksége ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő ritmust, attól kezdve viszont sima lett a meccs, 1:2-ről fordítva 4:2-re nyertek Hajatáék.

„Jól ismertük az ellenfelet, az utóbbi időben egyre erősebbek, tudtuk, hogy nem számítottunk könnyű menetre, s nem is volt az. Nehezen lendültünk bele, de közben változtattunk a taktikán, s ez meghozta az eredményt. A döntőben kínai párossal játszunk, szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, s a szurkolók számára élvezetessé tenni a finálét” – mondta a győztes páros fiatalabb tagja, a 18 éves Ito Mima.

A kínaiaknál a két fiatal kezdett jobban, a 18 éves Szun Jing-sa és a 20 esztendős Vang Man-jü gyorsan elhúzott 2:0-ra és a harmadik szettben is sokáig vezetett, ám a valamivel rutinosabb Csen Meng (25), Csu Jü-ling (24) kettős változtatott a taktikáján, ami átmenetileg meghozta az eredményét, de az ifjak végül hét játszmában nyerni tudtak. Ezzel az is eldőlt, hogy a női világranglista második helyén álló Csu Jü-ling – akit a kínaiak meglepetésre csak női párosban indítottak – döntős szereplés nélkül zárja a budapesti vb-t.

ASZTALITENISZ-VB
NŐI PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Hajata, Ito (japán)–Hasimoto, Szato (japán) 4:2 (9, –10, –14, 5, 5, 7)
Szug Jing-sa, Vang Man-jü (kínai)–Csen Meng, Csu Jü-ling (kínai) 4:3 (3, 9, –9, –6, 6, –9, 5)

A világbajnokság vasárnapi programja
13.30:
Férfi egyes, döntő
14.30: Női páros, döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik