PL: sorozatban a harmadik Spurs-meccset is el kell halasztani

Vágólapra másolva!
2021.12.16. 13:56
null
Újabb Tottenham-meccset kell halasztani... (Fotó: AFP)
Újabb meccset kell elhalasztani az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: ezúttal a Leicester City és a Tottenham összecsapását nem tudják megtartani az eredeti, ma estére kiírt időpontban koronavírus-fertőzések miatt.

 

 

Múlt héten a Tottenham volt az első az angol klubok közül, amely halasztást kért a meccseire, mert több mint egy tucat játékos és stábtag teszteredménye lett pozitív. A Spurs sem a Rennes elleni, múlt hét közepi Európa-konferencialiga-meccsére, sem a Brighton elleni hétvégi bajnokijára nem tudott kiállni.

„A mai edzés után is voltak új esetek. Holnap ki következik, én? Vagy más stábtag? Nagyon nehéz a helyzet” – mondta egy héttel ezelőtti sajtótájékoztatóján a Tottanhem trénere, Antonio Conte.

A Leicester elleni meccs halasztása nemcsak a Spurs, hanem a hazai együttes helyzete miatt is levegőben lógott. Brendan Rodgers együttese az előző két tétmeccsén szintén tartalékos összeállításban szerepelt, ott az első, múlt csütörtöki hírek legalább nyolc fertőzöttről szóltak. Tegnap este már kilenc fertőzöttet említett a menedzser.

A héten már a Brentford és a Manchester United, valamint a Burnley és a Watford összecsapását is későbbi időpontra tették át.

A Brentford menedzsere, Thomas Frank szerdán azt javasolta, a PL vezetősége a teljes hétvégi (18.) fordulót napolja el, ezzel és a jövő heti Ligakupa-meccsek halasztásával ugyanis időt nyernének a klubok a soraik rendezésére, az edzőközpontok fertőtlenítésére, egyúttal megszakadna az öltözőkön belüli fertőzéslánc, és a játékosok jó része is reális eséllyel felépülhetne a karácsonyi fordulóra.

A Tottenham a 7., a Leicester a 9. helyről várta volna az összecsapást. A Spursnek mindössze 14 lejátszott bajnokija van eddig, korábban a havazás miatt maradt el a Burnley elleni idegenbeli találkozója…

 


 

ANGOL PREMIER LEAGUE
17. FORDULÓ, CSÜTÖRTÖKI JÁTÉKNAP
Leicester City–Tottenham –
ELHALASZTVA
20.45: Chelsea–Everton (Tv: Digi Sport1)
21.00: Liverpool–Newcastle United (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik