Összeomlott a United védelme, fél tucatot vágott a Spurs

Vágólapra másolva!
2020.10.04. 17:24
null
Szon (fehérben) lő, 1–2 (Fotó: AFP)
Az angol Premier League 4. fordulójában a Tottenham Hotspur 6–1-re diadalmaskodott a Manchester United otthonában, úgy, hogy a második percben a hazaiak egy büntetőből vezetést szereztek, de a hetedikben már a vendégeknél volt az előny.

ANGOL PREMIER LEAGUE
4. FORDULÓ

Manchester United–Tottenham 1–6 (1–4)
Manchester, Old Trafford Stadion. Vezette: Taylor
Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, L. Shaw – Matics (Fred, a szünetben), Pogba – Greenwood, (Van de Beek, 67.), B. Fernandes (McTominay, a szünetben), Rashford – Martial
Tottenham: Lloris – Aurier, D. Sánchez, Dier, Reguilón – M. Sissoko, Höjbjerg, Ndombélé (Dele Alli, 69.) – Lamela (L. Moura, a szünetben), Kane, Szon Hung Min (B. Davies, 73.)
Gólszerző:
B. Fernandes (2. – 11-esből), ill. Ndombélé (4.), Szon Hung Min (7., 37.), Kane (30., 79. – a másodikat 11-esből), Aurier (51.)
Kiállítva: Martial (29.)

ÖSSZEFOGLALÓ

In medias res, azaz a dolgok közepébe vágva.

Pontosan így kezdődött a Manchester United–Tottenham meccs, hiszen mindössze 28 másodperccel a kezdő sípszó felharsanása után Marcus Rashfordot buktatta a tizenhatoson belül Davinson Sánchez, s Anthony Taylor játékvezető azonnal büntetőt ítélt, amelyet Bruno Fernandes gólra is váltott a második perc elején.

Nagyjából ennyi öröme lehetett a hazaiaknak ebben a mérkőzésben, bár ezt akkor még nem sejthették a drukkerei.

A 4. percben ugyanis Tanguy Ndombélé kihasználta Eric Lamela passza után, hogy Harry Maguire és Luke Shaw bénáztak egy sort a saját ötösük előtt, a hetedikben pedig Harry Kane gyorsan elvégzett szabadrúgása után az egyedül hagyott Szon Hung Min már a vezetést szerezte meg a Spursnek.

A United védelme továbbra is katasztrofálisan teljesített, támadásban meg erőtlennek bizonyult a hazai csapat – egyedül Mason Greenwood lövései hordoztak magukban némi veszélyt. Fél óra után aztán végleg elveszni látszott a United sansza a pontszerzésre ezen a mérkőzésen, amikor Anthony Taylor Lamela és Anthony Martial „úgy kezdődött, hogy visszaadta" című vitájának úgy vetett véget, hogy kiállította a Lamelát torkon vágó franciát. Hogy jó ítélet született, azt mindenki döntse el a saját meglátása szerint...

MARTIAL KIÁLLÍTÁSA

Mindenesetre az emberelőnyt szinte azonnal kihasználta a Spurs, amikor a Maguire, Shaw védőpáros kiegészült Eric Baillyvel, aki a saját tizenhatosán belül eladta a labdát, Harry Kane meg köszönte, és miután összejátszott Szonnal, belőtte csapata harmadik gólját. Alig néhány perccel később aztán Szon Hung Min beverte a szöget az MU koporsójába, amikor Serge Aurier továbbra is a szilveszteri bakiparádéban minél nagyobb szerepre hajtó Maguire-nek kötényt adva passzolt a dél-koreai elé, ő meg belőtte önmaga második, csapata negyedik gólját.

Ezzel a United azt a kétes dicsőségre okot adó tényt könyvelhette el, hogy a Premier League története során első alkalommal kapott négy gólt az első játékrészben.

A fordulás után az ötödik sem váratott magára sokáig, az élete meccsét játszó Aurier volt eredményes az 51. percben. A folytatásban a Tottenham azt játszotta, amit ilyen helyzetben kell: a pálya minden részét ellenőrzése alatt tartva annyit adott ki magából, ami ahhoz volt szükséges, hogy a United ne tudjon felzárkózni – ez persze azt is jelentette, hogy már kisebb nyomás nehezedett a United védelmére.

Annyira azért nem csökkent a nyomás, hogy a Szon helyett pályára lépő Ben Davies bő tíz perccel a vége előtt ne harcoljon ki egy tizenegyest a Spursnek, és ezt Harry Kane értékesítette is, beállítva az 1–6-os végeredményt.

A Manchester Uniteddel mindössze harmadszor fordult elő a Premier League-ben, hogy egy mérkőzésen hat gólt kapjon. Sok vigaszuk nem lehet a hazai drukkereknek, hiszen még annak sem örülhetnek, hogy José Mourinho gálát rendezett az Old Traffordon...

ÖSSZEFOGLALÓ A MÉRKŐZÉSRŐL

PERCRŐL PERCRE

93. perc: Vége a mérkőzésnek!

90. p.: Három perc hosszabbítás lesz.

88. p.: Kane próbálkozott átlőni a labdát az elé behátráló három védőn, nem járt sikerrel...

84. p.: Shawnál elgurult a bogyó, felrúgta Mourát, sárga. És még megköszönheti Taylornak.

81. p.: Rashford tört be a tizenhatoson belülre jobbról, beadását azonban Sánchez eltakarította a veszélyzónából.

79. p.: Kane állt a labda mögé ésmagabiztosan a jobb felső sarokba lőtt, 1–6!

77. p.: Még egy büntető! Davies robogott be a tizenhatoson belülre, majd átesett az elécsúszó Pogbán, tizenegyes!

73. p.: Szon le, Davies be.

72. p.: Kane ugrott ki egy jó labdával, lövését azonban De Gea szögletre mentette. Azt Szon tette középre,Sánchez fejese fölé szállt.

69. p.: Ndombélé helyén Dele Alli.

67. p.: Jön Van de Beek, Greenwoodot váltja.

65. p.: Most Pogba szabadítja meg Sissokót a stoplisától, amit aztán Fred mintha hozzávágna a bíróhoz, aki jót röhögött ezen...

63. p.:Bailly taposott rá Szon sarkára, járt a sárga. A koreai a földön maradt, fájdalmas arccal... Úgy fest azért tudja folytatni, csak vissza kell húznia a cipőjét.

59. p.: Aurier jó passza után Kane tekert középre jobbról, De Gea kivetődve felszedte a labdát.

57. p.: Ndombélé lőtt 17 méterről, jócskán fölé.

54. p.: Shaw lőtt balról középre szabadrúgást, Pogba 8 méterről fölé fejelt.

52. p.: A United komplett védelme ez alkalommal is egy teljesen más rendezvényen járt...

51. p.: Aurier is betalál! Hojbjerg ugratja ki a jobbösszekötőben felbukkanó Auriert, aki az ötös jobb sarkától a hosszú alsóba gurít, 1–5!

49. p.: A United játékosai próbálják a labdát birtokolva megakadályozni, hogy ennél is megalázóbb vereségbe szaladjanak bele...

46. p.: A második félidőre cserék mindkét oldalon. A vendégeknél Lucas Moura folytatja Lamela helyén. A hazaiaknál Matics helyén Fred, Bruno Fernandes helyett pedig McTominay a pályán.

46. p.: Folytatjuk.

45+3. p.: Vége az első félidőnek. Micsoda 45 perc volt!

45+1. p.: Három perc lesz a hosszabbítás. Az első végén egy veszélytelen MU-szögletet takarít el a védelem.

45. p.: Aurier kapott labdát a jobbösszekötő helyén, 15 méterről laposa mellé lőtt, de szöglet lesz, mert megpattant. Szon a srokból teszi középre, Kane csúsztatott a bal sarok mellé.

42. p.:A BBC statisztikája szerint az MU először kapott négy gólt az első félidőben egy Premier League meccsen...

40. p.: Shaw emelt középre balról, Rashford pár centivel lemaradt a labdáról. Meg lesről is indult...

37. p.: KIÜTÉS! Aurier tűnt fel egy hosszú indításra érkezve a tizenhatos jobb oldalánál, majd a rá kilépő Maguire-t felbőrözve gurított a középre berobbanó Szon elé, aki lehelletfinom mozdulattal elpöckölte a labdát a tehetetlen De Gea mellett, 1–4!

33. p.: Eric Bailly száll bele Kane-be, vagy inkább ráesik. A csatár megússza a sérült, a védő a lapot.

30. p.:Kabaréba illő védelmi hiba a Unitedtől. De Gea Baillynek gurítja ki a kirugását, ő a saját tizenhatosán belül rosszul passzolt, a letámadó vendégek megszerezték a labdát, és Szon keresztpassza után Kane jobbról a bal alsóba helyezett 10 méterről, 1–3!

29. p.: Na jóóóó..... Oda-vissza állon simogatták egymást a visszajátszásokat visszanézve...

28. p.: HOPPÁ! Piros lap! Anthony Taylor kiszórja Martialt, vélhetően odaütött Lamelának .

26. p.: Szép vendégakció végén Aurier lőtt jobbról De Gea védett. Fél perc múlva aztán Aurier szinte nullszögből ágyúzott, a De Geáról kipattanót Lamela lőtt rá közelről, szögletre pattant egy védőről.

25. p.: Szon saját térfeléről indul egy hosszan előrevágott labdára, a védők hibába üldözik, de hosszan veszi át a dél-koreai, elpattan tőle, De Geáé a labda.

23. p.: Greenwood harmadszor! Leír egy teljes kört a tizenhatos bal oldalán, aztán jobbal a hosszú alsó mellé lő.

21. p.: Greenwood próbálkozott a tizenhatos előteréből lövéssel, a labda megpattant egy védőn, Lloris pedig megmentette csapatát a szöglettől.

20. p.: Fernandes kiugratása után Martial az ötös jobb sarkánál egy remek csellel elküldte emberét, majd estében lőtt, a jobb kapufa tövét találta el.

19. p.: Hazai szabadrúgás balról, az alapvonaltól 30 méterre. Shaw beadása magas Pogbának.

17. p.: Reguilón balról laposan középre, De Gea kivetődve felszedi.

15. p.: Megnyugodni látszanak a kedélyek...

12. p.: Egy kezezés után oldalról belőtt szabadrúgát most hatástalanít a hazai védelem, sőt, kontra is indulhat belőle, de nem alakul ki belőle gólveszély a vendégek kapuja előtt, miután Szon tisztázott a saját tizenhatosa előterében.

10. p.: Őrült első tíz perc volt, annyi szent. Ahogy a BBC-nál fogalmaztak: a United védelme eddig stabil, mint a filmpiar a világjárvány idején...

7. p.:MI VAN ITT?! Kane végzett el gyorsan egy szabadrúgást – Maguire faltolta –, kiugratta Szont, aki berobogott a tizenhatoson belülre, majd a kivetődő kapus mellett a kapuba pörgette a labdát, 1–2!

6. p.: Greenwood távoli lövését fogja Lloris vetődve.

4. p.:Ez nem tartott sokáig... Megint egy bedobás után, de most a Tottenham egyenlít! A saját ötöse előtt bénázó Maguire és Shaw párosa közé beugró Lamela elpiszkálja tőlük a labdát, Ndombélé meg 6 méterről belebikáz egyet, ami De Geáról a hálóba pattan, 1–1!

2. p.:Bruno Fernandes állt a labda mögé és egy szökellés után a bal alsóba helyezett, Llorisnak esélye sem volt. 1–0!

1.p: Máris büntető! Egy bedobás után Rashford tör be a 16-oson belülre, ahol Sánchez buktatja, Taylor meg habozás nélkül a tizenegyespontra mutat!

1. p.: A hazaiak kezdték a mérkőzést.

Érkeznek a csapatok, elsőként a Tottenham és Mourinho, aki mosolyogva tér vissza az Old Traffordra. Majd jönnek a hazaiak is. Mindkét gárda a szokásos szerelésében játszik majd.

Alaposan leterhelt mindkét csapat ezekben a napokban. A Manchester United az elmúlt hét szombatja óta harmadik, a Tottenham a negyedik mérkőzésén lép pályára. Az MU mindkét korábbi meccsét megnyerte az elmúlt nyolc napban, a Spurs döntetlennel kezdett a Newcastle elleni bajnokin, aztán győzött a Ligakupában és z Európa-ligában.

Köszöntjük olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a mérkőzés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik