PL: két kiállítás, 0–3-as félidő – de a Chelsea majdnem egyenlített

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.12. 17:53
null
A Burnley már három góllal is vezetett, de vért kellett izzadnia a győzelemért (Fotók: AFP)
A címvédő Chelsea hazai pályán 3–2-re kikapott a Burnleytől a Premier League első fordulójában. A londoni csapat Gary Cahill kiállítása miatt a 14. percben tíz főre fogyatkozott, a vendégek pedig az első félidőben három góllal használták ki az emberelőnyt. Az Everton a visszatérő Wayne Rooney fejesével verte meg a Stoke Cityt, míg az újonc Huddersfield Town simán győzött a Crystal Palace vendégeként.

A címvédő Chelsea-ből a szezon első bajnoki mérkőzésén sérülés miatt Eden Hazard, Victor Moses, Pedro és Tiemoué Bakayoko is hiányzott, a Real Madridtól megvásárolt Álvaro Morata a kispadon kapott helyet, így a támadósorban Willian és Michy Batshuayi mellett Jérémie Boga kezdett – a PL-ben először.

A hazaiak korán bajba kerültek, a 14. percben Gary Cahillt azonnali piros lappal kiállította a játékvezető. Antonio Conte négy perccel később taktikai okokból cserélt, Bogának eddig tartott az első angol bajnoki meccse – négy sikeres passzal zárt –, a helyére Andreas Christensen állt be.

Cahill kiállítása meghatározta a meccs kimenetelét
Cahill kiállítása meghatározta a meccs kimenetelét

Ezek után már a Burnelyről szólt a meccs: az előzetesen lesajnált vendégek az első játékrész második felében húsz perc leforgása alatt három gólt szereztek, így a szünetben 3–0-ra vezettek. Duplázott Sam Vokes, aki a legutóbbi négy PL-fellépésén összesen hatszor talált be. A Chelsea története során először került háromgólos hátrányba a Stramford Bridge-en Premier League-mérkőzés első félidejében.

SAM VOKES, 0–1

STEPHEN WARD, 0–2


VOKES, 0–3

A fordulás után, már a hajrához közeledve a csereként beálló Morata fejesével szépített a Chelsea, amely nagy erőket mozgósított a felzárkózás folytatásának érdekében, helyzetét azonban nem könnyítette meg, hogy a 81. percben Cesc Fabregas is piros lapot kapott. A 88. percben David Luiz találatával a „kékek” kilenc emberrel is feljöttek 3–2-re, de egyenlíteni már nem tudtak – sőt, a Burnley járt közelebb a negyedikhez, ám Robbie Brady szabadrúgását követően a kapufán csattant a labda.

A Chelsea címvédőként vereséggel kezdte a bajnoki szezont, akárcsak tavaly a Leicester City.

ÁLVARO MORATA, 1–3


DAVID LUIZ, 2–3

Az Everton saját közönsége előtt 1–0-ra legyőzte a Stoke Cityt, a győztes gólt Wayne Rooney szerezte. A Manchester Unitedből visszatérő támadó 2004. április 13-a óta, vagyis 4869 nap után először volt eredményes a liverpooliaknál a PL-ben, amelyben összességében 199. alkalommal talált be. Emellett kiosztott már 101 gólpasszt is, tehát a kanadai táblázatot tekintve 300 pontnál jár a Premier League-ben. A vonatkozó listát Alan Shearer vezeti 324-gyel.

ROONEY GYŐZTES GÓLJA

ANGLIA, PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ

Chelsea–Burnley 2–3 (Morata 69., David Luiz 88., ill. Vokes 24., 43., S. Ward 39.)
Crystal Palace–Huddersfield Town 0–3 (J. Ward 23. – öngól, Mounié 26., 78.)
Everton–Stoke City 1–0 (Rooney 45+1.)
Southampton–Swansea City 0–0
West Bromwich Albion–AFC Bournemouth 1–0 (Hegazi 31.)

KÉSŐBB
18.30: Brighton & Hove Albion–Manchester City (Tv: Spíler Tv)

KORÁBBAN
Watford–Liverpool 3–3 (Okaka 8., Doucouré 32., Britos 94., ill. Mané 29., Firmino 55. – 11-esből., Szalah 57.)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
Arsenal–Leicester City 4–3 (Lacazette 2., Welbeck 45+2., Ramsey 83., Giroud 85., ill. Okazaki 5., Vardy 29., 56.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik