PL: jöhet a nagy hetes? Dubai kézben a Newcastle United

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.27. 14:23
null
Új tulajdonosa lett a Newcastle Unitednek (Fotó: AFP)
A Manchester City tulajdonosának unokatestvére, Háled sejk megvásárolta a Newcastle Unitedet – írja a Sky Sports a dubai üzletember képviselőire hivatkozva. Az első hírek szerint a tulajdonos mindent elkövet azért, hogy megtartsa a csapat élén a lejáró szerződésű Rafa Benítezt, aki ha marad, minden korábbinál nagyobb büdzsével gazdálkodhat az átigazolási piacon is.

 

Mike Ashley, a Newcastle korábbi tulajdonosa már hosszú ideje árulta a csapatot, a Manchester Cityt birtokló Manszúr sejk unokatestvére, Háled bin Zajed al-Nahja képviselői pedig vasárnap este bejelentették, megszületett a megállapodás. A négyszeres angol bajnok 350 millió fontért cserébe dubai kézbe került.

A Daily Mail beszámolója szerint az új tulajdonos elkötelezett Rafa Benítez menedzser mellett, akivel minél hamarabb szeretnének megállapodni az új szerződéséről. A spanyol jelenlegi kontraktusa június 30-án jár le.

Az angolok megjegyzik: Háled sejk nyáron jelentős pluszforrást biztosíthat a Premier League 2018–2019-es idényében 13. helyet szerző együttes keretének megerősítésére.

Az üzletember két évvel korábban is szeretett volna szerepet vállalni az angol futballban, akkor a Liverpoolt próbálta megszerezni. Lapértesülések szerint rekordot jelentő, 2.22 milliárd eurót sem sajnált volna a Mersey-parti egyesületért, ám a Poolt birtokló Fenway Sports Group nem akarta eladni a csapatot, inkább társbefektetőket keresett, így az üzlet dugába dőlt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik