PL: Inkább a Maldív-szigetekre költöznék – Guardiola az MU-ról

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.07. 14:38
null
Pep Guardiola (jobbra) nem dolgozna a Manchester Unitednél, amelyet jelenleg Ole Gunnar Solskjaer irányít (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere mosolyogva utasította el azokat a brit sajtó által generált pletykákat, melyek szerint ő lehet a városi rivális Manchester United új trénere. A spanyol szakember úgy fogalmazott: inkább elköltözne a Maldív-szigetekre vagy golfozna, mint hogy az MU-t irányítsa.

 

A Manchester United elleni Ligakupa-elődöntő első felvonása előtt tartott sajtótájékoztatón Guardiolához szegezték a kérdést, dolgozna-e a Manchester City városi riválisánál.

„A City után sosem dolgoznék ott, ahogyan a Real Madridnál sem a Barcelona után. Ha nem lennének ajánlataim, a Maldív-szigetekre költöznék. Bár lehet, hogy nem is oda, mert ott nincsenek golfpályák” – zárta rövidre a témát a Guardian által idézett Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere a keddi derbi előtt. Kollégája, Ole Gunnar Solskjaer a két csapat decemberi bajnokiját emlegette fel, amikor tanítványai 2–1-re legyőzték a Cityt.

„Át tudtuk játszani a letámadásukat, nem volt sok szabálytalanság a mérkőzésen – idézi a Guardian Ole Gunnar Solskjaert. – Ez nagy dolog. Sokszor úgy érzem, hogy bizonyos csapatok csak kisebb szabálytalanságokkal tudnak megállítani minket, amiket a bírók nem fújnak le – ezek a kis faultok meggátolják, hogy megmutassuk, milyen jók vagyunk támadásban.”

Pep Guardiola ugyanakkor tagadta, hogy csapata úgynevezett taktikai szabálytalanságokat alkalmazna. Az újságírók felhívták a figyelmét rá, hogy korábbi segítője, a jelenleg az Arsenalt irányító Mikel Arteta a Cityről készült dokumentumfilmben épp a szabálytalanságokról beszél David Silvának, Ilkay Gündogannak és Kevin De Bruynének.

„Ha elveszíted a labdát, néha elkésel, és szabálytalanságot követsz el. Menjenek el Londonba, és kérdezzék meg őt!– utalt Artetára Guardiola. – Gyakran 62 százalékos labdabirtoklási fölényben futballozunk. Ha nálad van a labda, nem tudsz szabálytalankodni.”

A mérkőzésről élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
21.00:
Manchester United–Manchester City (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!
A MÁSIK ÁGON
SZERDA
21.00: Leicester City–Aston Villa (Tv: Digi Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik