PL: Demba Ba a Chelsea-hez szerződött - hivatalos

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.01.04. 13:45
null
Demba Ba a hétvégétől már a Chelsea mezében feszíthet
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Chelsea leigazolta Demba Bát, a Newcastle United szenegáli válogatott játékosát.



A csatár pénteken aláírta három és fél évre szóló szerződését, és akár már szombaton, a Southampton elleni FA -kupa-mérkőzésen debütálhat új klubjában.

„Jó érzés itt lenni, boldog vagyok, és nagyon büszke – nyilatkozta a Chelsea hivatalos honlapjának a Párizs egyik külvárosában, Sevres-ben született csatár. – Fontos volt számomra és a Newcastle-nak is, hogy minél hamarabb elrendeződjék a sorsom, és tovább tudjunk lépni. Számukra most van egy egész hónap, hogy vásároljanak valakit a helyemre, így a hamarabb jobb volt.”

„Amikor egy olyan csapat akar, amelyik megnyerte a Bajnokok Ligáját, a döntés nagyon egyszerű. A klub nagyon erős, és ez segített a döntésben. Nem volt nehéz meghozni” – tette hozzá a szenegáli játékos.

Demba Ba szerződésének kivásárlási záradéka január elsején lett aktív, a Chelsea pedig gyorsan akcióba lépett. A Newcastle United nem hozta nyilvánosságra a támadó kivásárlási árát, ám sajtóhírek szerint ez hétmillió font körül mozog. Ba a londoniaknál gyakorlatilag a minap a Liverpoolhoz szerződő Daniel Sturridge-et pótolhatja, és a 29-es számú mezt fogja viselni.

A 27 esztendős futballista a legutóbbi szezonban 16 góllal segítette a Newcastle Unitedet, míg a jelenlegi idényben 13 bajnoki találatnál jár, amivel második a góllövőlistán. Szerződése 2014 júniusában járt volna le a „szarkáknál”.

Demba Ba 2011 óta 36-szor volt eredményes a Newcastle színeiben a Premier League-ben. Ebben az időszakban csak Robin van Persie (64) és Wayne Rooney (44) tudott több találatot elérni az angol élvonalbeli bajnokságban. Ez a 36 gól kétszer annyi, mint amennyit Fernando Torres szerzett (18) a PL-ben a Chelsea játékosaként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik