PL: a Bayernben köthet ki az „egyszemélyes leedsi haderő”

Vágólapra másolva!
2021.12.25. 10:01
null
Raphinha a Bayern München kiszemeltjei közé került (Fotó: AFP)
A Bayern München mintegy 50 millió eurós ajánlattal készül a Leeds United szélsőjéért, Raphinháért – írja a TNT Sports.

 

Sajtóhírek szerint Münchenben folytathatja karrierjét a Leeds United idén nélkülözhetetlen szélsője, Raphinha. A 25 éves brazil játékos egyszemélyes haderő a sérülésektől tépázott Marcelo Bielsa vezette együttesben: 16 bajnokin nyolc gólnál és egy gólpassznál jár, úgy, hogy csapata összesen 18-szor volt eredményes a Premier League-ben.

Az olasz útlevéllel is rendelkező támadó az Avaíban lett profi futballista, majd 2016-ban hagyta el a hazáját, Portugáliában a Guimaraes és a Sporting CP játékosa volt, mielőtt a Stade Rennes-hez vezetett volna az útja. Utóbbi együttes 2020 októberében 18.6 millió euróért cserébe adta el a Leedshez, ahol 2024 nyaráig írt alá.

Angliai karrierje során már 46 bajnokinál, 14 gólnál és 10 gólpassznál jár összességében. A brazil válogatottba is a Premier League-ből került be: 2021 októberében debütált a csapatban, amelyben öt meccsen két gólja is van már.

A Bayernnek azért lehet szüksége egy szélsőre, mert a 2023 nyarán lejáró szerződésű Kingsley Comannal továbbra sem tudtak megállapodni az esetleges hosszabbításról, így pedig a franciát jó eséllyel – legkésőbb – nyáron piacra dobnák.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik