Newcastle: 30 millióért vihetik az ősz francia csatárígéretét

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.01.10. 20:43
null
Ekitike a Newcastle radarján (Fotó: AFP)
A Newcastle ajánlatot készül tenni a topligákban ősszel legtöbb gólig jutó U21-es korosztályú játékosnak, Hugo Ekitikének – írja Fabrizio Romano. Az átigazolási hírekre specializálódott olasz szakíró szerint a Reims legalább 30 millió eurót kérne a 19 éves játékosért, így nem várható gyors megállapodás.

 

 

Ekitike remek őszi teljesítménye előtt már a Nemzeti Sporton is figyelemmel adóztunk. „Nyolc góllal és három gólpasszal vétette észre magát – mindezt úgy, hogy szabályosan berobbant a francia élvonalba, az idényt megelőzően összesen két meccse volt a Ligue 1-ban, és másik tizenegy kölcsönjátékosként a dán első osztályban. A 19 éves, U20-as válogatott csatárnál az ősszel egész Európában csak egy 21 év alatti játékos vállalt szerepet több gólban: a leverkuseni Florian Wirtz. Többet viszont senki sem szerzett nála. A 190 centis centert már most összeboronálták több angol csapattal” – írtuk év végi, a topligák legígéretesebb fiataljait bemutató összeállításunkban róla.

Azóta már azt is tudjuk, az angol élvonalban a kiesés elől menekülő újgazdag Newcastle United az egyik konkrét érdeklődő a csatár iránt.

„A Reims 30 millió eurót kér. Megegyezés még nem született. Nem is egyszerű eset” – írja Romano a Twitter-oldalán.

Ekitike jelenlegi piaci értékét 6 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik