MU: Mourinho kedvencét az angol és a skót kapitány is csábítja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.02. 12:20
null
Scott McTominay március 27-én Budapesten a skót válogatottban játszhat (Fotó: AFP)
A Manchester United középpályássorában egyre meghatározóbb szerepet kapó Scott McTominay válogatottságán rivalizál egymással az angol és a skót futballszövetség. Könnyen lehet, hogy a vita március 27-én a Groupama Arénában egy lépéssel közelebb kerül a megoldáshoz.

A 21 éves McTominay az angliai Lancasterben született, de édesapja skót, így szabadon választhat a két válogatott közül – ám ha az egyikben pályára lép, nincs visszaút.

Korosztályos válogatott nem volt, s várhatóan nem is lesz, hiszen a játékáért Gareth Southgate és Alex McLeish, azaz a két felnőttválogatott szövetségi kapitánya viaskodik a háttérben.

McLeish már járt Manchesterben, hogy elmondja, számít a játékosra, aki a skót válogatottban könnyebben kulcsember lehet, mint az angolban. Southgate állítólag pénteken látogatja meg José Mourinho új kedvencét, és felhozza saját érveit: az angol válogatottal sokkal több világversenyre juthat el, akár mér ezen a nyáron ott lehet Oroszországban a vb-n.

Márciusban Anglia Hollandiával és Olaszországgal játszik, Southgate állítólag ezeken a meccseken még nem vetné be McTominayt, ezért a mostani beszélgetésük során elsősorban türelmet kér tőle.

A hónap végén Costa Ricával és Magyarországgal játszó skótokat vezető McLeish viszont megteheti ajánlatát a középpályásnak, és ha az MU játékosa igent mond, könnyen előfordulhat, hogy 27-én Budapesten lép először pályára a skót válogatottban.

Diego Costa óta tudjuk, hogy a történet végére még ezzel sem tesz pontot, hiszen amíg csak felkészülési mérkőzésen lép pályára, válthat. Csakhogy a Brazíliában közutálat tárgyává váló Costa óta azt is tudjuk, hogy egy ilyen fordulatnak súlyos erkölcsi következményei vannak…

Az is előfordulhat, hogy McTominay végül Aidy Boothroyd invitálására bólint rá, és az angol U21-es válogatottban játszik márciusban, ez esetben végképp nyitva hagyja a lehetőségeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik