Milliárdok a semmibe? A United a legnagyobb költő, de késik a babérkoszorú

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.08.01. 11:02
null
Az első meg is van... (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Sohasem látott árak, sohasem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Nézzük, mit adott mára nekünk a nemzetközi piac és a nemzetközi szaksajtó! Heti körünket szokás szerint Angliában kezdjük.

 

A legutóbbi, 2013-as bajnoki cím óta vezette a MANCHESTER UNITEDET David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal, José Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer, Michael Carrick és Ralf Rangnick is, azaz nem mondhatjuk, hogy a csapat tulajdonosa, a Glazer család sajnálta volna a pénzt a megfelelő személyzetre.

Még azt sem mondhatjuk, hogy a transzferekkel spóroltak volna, Sir Alex Ferguson (igen, vele szereztek 2013-ban Premier League-elsőséget) távozása után napjainkig egymilliárd-tizenkétmillió euróért vásároltak játékosokat – az eladottakon felüli tiszta összeget értve ezalatt, és ehhez nyugodtan számoljunk hozzá még negyedmilliárdos aláírási és ügyvédi költséget, a menedzsereket is ideértve.

És számos olyan eset volt még, amikor fizettek azért az érvényes szerződéssel bíró játékosnak, menedzsernek, hogy távozzon. A bérkeret eleve nem kicsi: tavaly az első keret tagjai összesen közel 350 millió eurót vihettek haza.

Érdemes ezt a bődületes kiadást nemzetközi viszonylatba is elhelyezni: 2013 nyara óta a legnagyobb tiszta nyereséget a Benfica termelte, 586 millió eurót, a második nem meglepő módon az FC Porto (390), a harmadik az RB Salzburg (351), megelőzve az Ajaxot (350) – ha megfordítjuk a listát, a legnagyobb költő a United!

Jobbra az egyenleg (Transfermarkt)
Jobbra az egyenleg (Transfermarkt)

 

A Ferguson utáni érában érkezett szép sorban nagyobb összegekért Juan Mata (44.7 millió euró), Marouane Fellaini (32.4); Ángel Di María (75), Luke Shaw (37.5), Ander Herrera (36), Marcos Rojo (20), Daley Blind (17.5), Radamel Falcao (7.6, kölcsönbe); Anthony Martial (60), Morgan Schneiderlin (35), Memphis Depay (34), Matteo Darmian (18), Bastian Schweinsteiger (9); Paul Pogba (105), Henrih Mhitarjan (42), Eric Bailly (38), Romelu Lukaku (84.), Nemanja Matics (44.7), Victor Lindelöf (35); Alexis Sánchez (34); Fred (59), Diogo Dalot (22); Harry Maguire (87), Bruno Fernandes (63), Aaron Wan-Bissaka (55), Daniel James (17.8.), Odion Ighalo (12, kölcsönbe), Donny van de Beek (39), Amad Diallo (21.3), Alex Telles (15), Facundo Pellistri (8.5), Jadon Sancho (85), Raphaël Varane (40) és Cristiano Ronaldo (15).

Még érdekesebb a lista, ha hozzátesszük, hogy Donny van de Beek játékjoga most 25 millió eurót ér (14 millió eurós mínusz), Facundo Pellistri mínusz 6-on áll, Aaron Wan-Bissaka mínusz 30-on, Fred mínusz 39-en, Lindelöf mínusz 13-on, Bailly mínusz 32-n, Anthony Martial mínusz 44-en; Romelu Lukakut mindenestől 25 milliós mínusszal engedték el, Maticsot és a Mhitarjanra elcserélt Alexis Sánchezt ingyen, a chilei szélső tízmillión felüli összeget kapott olaszországi kölcsönjátéka alatt az MU-tól, előtte az aláírásáért ő és ügynöke összesen 14 milliót tehetett zsebre az évi 32 millió eurós fizetés mellé! Paul Pogba 105 millió euróba került, fejedelmi bért húzott, majd ingyen távozott, Bastian Schweinsteiger 9 milliós veszteség volt a transzferpiacon, Morgan Schneiderlin és Matteo Darmian 12-12 milliós, Memphis Depay 18 milliós, Marcos Rojo 20 milliós, Ángel Di María körülbelül 25 milliós, Ander Herrera 36 milliós (a vételi és eladási árat számolva, természetesen nem mindegy, hogy ki mennyi mérkőzéssel a háta mögött távozott, de a számok azért nagyon beszédesek).

(Transfermarkt)
(Transfermarkt)

 

Tavaly óriási reményekkel igazolták le Cristiano Ronaldót, aki a Juventusban sokaknak csalódást okozott, egyes szakértők kifejezetten kerékkötőként minősítették őt: a portugál zseni Torinóban 134 mérkőzésen 123 kanadai pontot hozott a csapata konyhájára, első „újkori” manchesteri idényében 39 fellépésen lőtt 24 gólt, és kiosztott még 3 gólpasszt is. A Bajnokok Ligájában 7 mérkőzésen 6-szor volt eredményes, a PL-ben 30 meccsen lőtt 18 gólt, és itt jegyezték fel a neve mögé mindhárom asszisztját. Az utolsó hét bajnokiján kilencszer volt eredményes, az első tizenötön nyolcszor, három gólpasszal – nem rossz teljesítmény ez egy 37 éves játékostól egy önmagát kereső csapatban!

Tizennégy gólos előnnyel lett házi gólkirály Bruno Fernandes előtt, a házi PL-asszisztlistán csak a hatig jutó honfitársa, valamint Paul Pogba (9), Fred (5), Matics (4) és Alex Telles (4) előzte meg.

Ahogyan fentebb írtuk: a számok beszédesek.

De a pletykák is, és az a tény is, hogy Ronaldo ügynöke és atyai jóbarátja, Jorge Mendes egész nyáron csapatot keres neki: a PSG, a Chelsea, a Bayern München, az Atlético Madrid, a Napoli, a Real Madrid, a Barcelona és a Roma után a legújabb hírek már csak a Sporting CP-ről szólnak.

Rutinos olvasóinknak nem lesz újdonság: a tárgyalások legnagyobb nehézsége Ronaldo magas, heti 600 ezer eurós bruttó bére.

A télen még ​Rangnick szeretett volna nagy változásokat, utóda a holland Erik ten Hag lett, aki a legelső perctől ragaszkodik a portugál zsenihez, a nyár végére minden kiderül. A futballistához közel álló forrásokra támaszkodó angol lapok szerint a topcsapatoktól kapott kosár után Ronaldo alighanem hazatért a Sporting CP-hez, hogy tovább halmozza gólrekordjait a Bajnokok Ligájában (az MU csak az Európa-ligában vitézkedhet idén a bajnoki 6. hely folyományaként, az előttük végző Arsenaltól 11 ponttal maradtak le, a bajnok Manchester Citytől pedig 35-tel).

Pogba és Matics mellett távozott idén nyáron ingyen a nagy reményekkel „megfogott”, már 35 éves Cavani, 59 mérkőzésen szerzett 19 góllal és 7 gólpasszal a háta mögött), a szintén veterán Juan Mata (őt 44.7 millióért igazolták anno a Chelsea-től, ezt 285 mérkőzésen 98 kanadai ponttal hálálta meg), de lejárt az ideje Jesse Lingardnak és a 39 éves kapusnak, Lee Grantnek is.

Kölcsönadták a 19 éves spanyol balhátvédet, Álvaro Fernandezt és némi meglepetésre az egyszeres angol válogatott kapust, Dean Hendersont, aki a Transfermarkt szerint a világ 11. legértékesebb kapusa jelenleg.

A 26 éves középpályásért, Andreas Pereiráért jó pénzt, 9.5 millió eurót adott a Fulham (a brazil játékos nem panaszkodhat a bizalom hiányára, 75-ször lépett pályára a manchesteri csapatban), Alex Telles a Nice-ben vagy az FC Portóban, Eric Bailly az AS Romában, a Milanban, a Fenerbahcében vagy a Fulhamben, a 21 éves, igen tehetséges szűrő, James Garner a Nottingham Forestben vagy az Evertonban, Anthony Martial a Juventusban, a 21 éves balbekk, Brandon Williams a Brightonban, a harmincéves Phil Jones aki az előző két idényben 8-8 mérkőzésen játszott – a DC Unitedben, a 24 éves középhátvéd, Axel Tuanzebe a Trabzonsporban vagy a Brightonban, Tahith Chong a Feyenoordban folytathatja.

Távozhat Aaron Wan-Bissaka is, a Roma vagy a Crystal Palace lehet új munkaadója.

A nagy nyári MU-célpont, nem titok, Frenkie de Jong, azonban a Barcelona hiába adná el őt, a holland nem akar a manchesteri gárda új gerince lenni. A Marca kiderítette időközben, hogy De Jong a koronavírus idején először csak évi 3, aztán 9 millió eurót kapott bruttóban, holott a szerződésében 14 (mások szerint 15) milliót garantáltak neki nettóban (!), jövőre jár neki még 3 millió euró hűségbónusz és 3.7 milliós teljesítménybónusz, 2023-ban 9.7 millió lesz a hűségbónusza, ha marad. De Jong a tartozásokkal együtt közel 100 millió eurót kaphat négy év alatt Barcelonában, csoda, ha nem akarja mindezt hátrahagyni, és csoda, ha nem tudja ezt überelni az MU?

A 75 millió eurós vételár ide, a tízmilliós bónuszlehetőség oda.

Maga a Bayern München ajánlotta fel Benjamin Pavard szolgálatait a Unitednek (állítólag 35 millió euróért), a világbajnok a védelem összes posztján bevethető. A hátvédsor jobb oldalára az interes Denzel Dumfries már régi kiszemelt, de érte 40 millió eurót kérnek, a Barcelona szintén maga kínálta fel az ügynökei útján Sergino Destet – és Depayt!

Dest húszmillióért vihető, a szélső sem sokkal drágább, ne feledjük, Depay játszott már a csapatban, Dest pedig az Ajaxban nőtt fel, ott futballozott 2012 és 2019 között.

Ingyen leigazolható a Dortmunddal szakító Dan-Axel Zagadou, jövőre lejár a szerződése Manuel Akanjinak a BvB-vel, váltani akar, egy angol lap szerint az Inter és az Arsenal helyett az MU-t fogja választani, ha megegyezik klubjával a kérő. Nem egyszerű igazolni, ha tudják, sok a pénzed: a Southampton 40 milliót kér a jobbhátvéd Kyle Walker-Petersért. Egy évig van már csak szerződése az Interrel a holland Stefan de Vrijnek, aki 30 éves, így több oldalról is lenne ráció egy idén nyári váltásban.

A meglepetéskiszemelt az augsburgi Felix Uduokhai.

Lenne ráció abban is, hogy az állítólag felkínált 39.3 millió euróért eladja a Chelsea N'Golo Kantét, hiszen a középpályás kontraktusa jövőre kifut. Leandro Paredes feleennyibe kerülne, a leicesteri Youri Tielemans sem sokkal többe, mert az ő szerződése is már csak egy évig szól.

Jó 70 millióért mozdítható Rómából Szergej Milinkovics-Szavics, annyiból jobb választás talán, hogy nemcsak nagy munkabírású középső középpályás, de sok gólt és gólpasszt is jegyez (átlagban három mérkőzésen egyet).

A Milan 45 milliót kért állítólag Iszmael Bennaszerért – mínusz Van de Beek játékjoga, válaszolták az angolok, felmerült a sajtóban az eindhoveni Ibrahim Sangaré neve is, az ő kivásárlási ára 35 millió euró.

A Salzburg óriási, 195 centiméter magas tehetsége, Benjamin Sesko (az ügynökével már találkozott a United igazgatója, John Murtough, az angol sajtó szerint 65 millió eurót kérnek tőle az osztrákok), a kétméteres stuttgarti ék, a húszmillióért szerződtethető Sasa Kalajdzic is kiszemelt, kell is egy-két új középcsatár. Állítólag tárgyaltak a Monacóval Wissam Ben Yedderről, de ő egyrészt napok múlva 32 éves, másrészt legalább 30 millióba kerülne.

A szélekre kiszemelt volt a lipcsei Christopher Nkunku és a leverkuseni Moussa Diaby, ám őket 80 millióért lehetne csak leigazolni, ennél olcsóbb az amszterdami Antony, bár a 22 éves brazil szélsőért elsőre csillagászati árat kért az Ajax, az alkudozások pedig az alig hihető 80 millió környékén járnak az angol sajtó szerint...

Éppen feleennyit kérnek a Mundo Deportivo szerint Marco Asensióért, Victor Osimhen százmilliós üzlet lenne, Rúben Nevesért 70 milliót remél a Wolverhampton – ellenben az ennél sokkal többet érő Fabiánt 25 millióért odaadná a Nápoly, mert a Real Madridtól is megkeresett spanyol középpályás szerződése jövőre lejár.

Hogy, hogyan nem, kiszemelt a szaksajtó szerint az ajaxos szűrő és középső védő, a 24 esztendős mexikói Edson Álvarez, bár azt aligha gondolta anno a Gerry Hamstra, Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar vezetőtrió, hogy Erik ten Hag magával viszi Angliába Amszterdamból a fél kezdőcsapatot.

Az új cserekapus a 28 esztendős osztrák Daniel Bachmann (Watford) lehet.


Ami biztos eddig: az Ajax eladta a védelmének fejét, Lisandro Martínezt 57.37 millió euróért és tízmilliónyi további bónuszért (ez utóbbi az idei nagy divat a topcsapatoknál), az új balhátvéd pedig az exfeyenoordos, 22 éves, 15+2 millió euróért megvett Tyrell Malacia lesz.

Egy új karmester verhetetlen áron, ingyen érkezett: a halál torkából megmenekült, majd a régi formáját egyre gyakrabban felidéző Christian Eriksen három évre írt alá.

Az ingyen azt jelenti ez esetben, hogy 11.9 millió euró volt az aláírási pénze, az éves fizetése bruttó 9.5–12.6 millió euró, ez a bér erősen a középmezőny a csapatban. Lisandro Martínez évi 7.6 milliót keres majd ezentúl, az Ajax maximum harminc mérkőzésig 67 ezer eurót kap még minden egyes alkalommal, ha pályára lép új csapatábanaz argentin.

Malacia Rotterdamban évi 800 ezer eurót keresett, most évi négymillió körüli lesz a bruttója angol források szerint.

Ronaldo beszélt Sir Alex Fergusonnal, akit nagyon szeret, visszatért a csapathoz, de erősen sztrájkhangulatban, pedig a szurkolók nagyon jól fogadták a támadót.

Az ESPN értesülései szerint kapott érte az MU egy 35 milliós ajánlatot, a kérő Ronaldónak két évre 250 millió eurót ígért! Az egyetlen gond: egy szaúdi csapat tette ezt a bizonyos ajánlatot. Mendes sem járna rosszul, ő 24 millió eurót kapna.

Ronaldo legújabb európai, topligás udvarlója a hírek szerint a Borussia Dortmund.

A PREMIER LEAGUE ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

ARSENAL FC
Érkezett:
Fábio Vieira (Porto, 35000000 euró), Matt Turner (New England Revolution, 6360000 euró), Marquinhos (Sao Paulo, 3500000, euró), Gabriel Jesus (Manchester City, 52 200 000), Olekszandr Zincsenko (Manchester City, 35 000 000)
Kölcsönből vissza: Konsztantinosz Mavropanosz (VfB Stuttgart), William Saliba (Marseille), Lucas Torreira (Fiorentina), Reiss Nelson (Feyenoord), Rúnar Alex Rúnarsson (Leuven), Héctor Bellerín (Betis), Ainsley Maitland-Niles (Roma), Pablo Marí (Udinese), Auston Trusty (Colorado Rapids)
Távozott: Mattéo Guendouzi (Marseille, kölcsön után végleg, 11000000 euró), Konsztantinosz Mavropanosz (kölcsön után végleg, VfB Stuttgart, 3200000 euró), Alexandre Lacazette (Olympique Lyon, i.), Daniel Ballard (Sunderland, 2300000 euró)
Kölcsönbe: Auston Trusty (Birmingham City), Nuno Tavares ( Marseille)

ASTON VILLA
Érkezett:
Diego Carlos (Sevilla, 31000000), Philippe Coutinho (Barcelona, kölcsön után végleg, 20000000), Robin Olsen (Roma, kv., 3500000), Boubacar Kamara (Marseille, i.), Ludwig Augustinsson (Sevilla, 500 000)
Kölcsönből vissza: Frédéric Guilbert (Strasbourg), Anwar El Ghazi (Everton), Trézégé (Basaksehir), Jaden Philogene-Bidace (Stoke City), Keinan Davis (Nottingham), Cameron Archer (Preston), Conor Hourihane (Sheffield United), Wesley (Internacional)
Távozott: Matt Targett (Newcastle United, 17500 00), Conor Hourihane (Derby County, i.), Ashley Young (szerződése lejárt), Lovre Kalinic (Hajduk Split, kölcsön után végleg, ingyen), Trézégé (Trabzonspor, 4 000 000)
Kölcsönbe: Wesley (Levante), Jaden Philogene-Bidace (Cardiff City)

AFC BOURNEMOUTH
Érkezett:
Joe Rothwell (Blackburn, i.), Ryan Fredericks (West Ham, i.)
Távozott: Gary Cahill (szl.), Robbie Brady (Preston, i.)
Kölcsönbe: Gavin Kilkenny (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Freddie Woodman (Newcastle), Nathaniel Phillips (Liverpool), Ethan Laird (Manchester United U23), Todd Cantwell (Norwich City), Morgan Rogers (Manchester City U23)

BRENTFORD FC
Érkezett:
Aaron Hickey (Bologna, 22 000 000), Keane Lewis-Potter (Hull City, 19 000 000), Ben Mee (Burnley, i.)
Kölcsönből vissza:
Halil Dervisoglu (Galatasaray), Mads Bidstrup (Nordsjaelland), Marcus Forss (Hull City)
Távozott: Julian Jeanvier (szl.), Zanka (szl.), Christian Eriksen (Manchester United, i.), Marcus Forss (Middlesbrough, 3 600 000), Dominic Thompson (Blackpool)
Kölcsönből vissza: Jonas Lössl (Midtjylland), Álvaro Fernández (Huesca),

BRIGHTON & HOVE ALBION
Érkezett:
Julio Enciso (Libertad, 11600 000), Simon Adingra (Nordsjaelland, 8000000), Thomas Strakosha (Lazio, i.)
Kölcsönből vissza: Florin Andone (Cádiz), Michal Karbownik (Olympiakosz), Andi Zeqiri (Augsburg), Kacper Kozlowski (Saint Gilloise), Leo Östigard (Genoa), Deniz Undav (Saint Gilloise), Kjell Scherpen (Oostende), Jan Paul van Hecke (Blackburn), Abdallah Sima (Stoke), Mitoma Kaoru (Saint Gilloise), Aaron Connolly (Middlesbrough), Matt Clarke (West Bromwich)
Távozott: Yves Bissouma (Tottenham, 29200000), Tudor Baluta (Farul, i.), Leo Östigard (Napoli, 5 000 000)
Kölcsönbe: Simon Adingra (Union SG), Haydon Roberts (Derby County), Aaron Connolly (Venezia), Abdallah Sima (Angers)

CHELSEA FC
Érkezett:
Armando Broja (Chelsea U23), Conor Gallagher (Chelsea U23), Tino Anjorin (Chelsea U23), Kalidou Koulibaly (Napoli, 38 000 000), Raheem Sterling (Manchester City, 56 200 000)
Kölcsönből vissza: Michy Batshuayi (Besiktas), Emerson Palmieri (Olympique Lyon), Matt Miazga (Alavés), Ethan Ampadu (Venezia), Billy Gilmour (Norwich), Danny Drinkwater (Reading), Abdul-Rahman Baba (Reading)
Távozott: Antonio Rüdiger (Real Madrid, i.), Jake Clarke-Salter (Park Rangers, kv., i.), Charly Musonda (szl.), Andreas Christensen (Barcelona, i.), Danny Drinkwater (szl.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Inter, 8000000), Tino Anjorin (Huddersfield)
Kölcsönből vissza: Saúl Níguez (Atlético Madrid)

CRYSTAL PALACE
Érkezett:
Malcolm Ebiowei (Derby County, i.), Cheick Doucouré (Lens, 21 300 000), Chris Richards (Bayern München, 12 000 000)
Kölcsönből vissza: Jacob Montes (Molenbeek)
Távozott: Jaroslaw Jach (Zaglebie Lubin, i.), Jacob Montes (szl.), Martin Kelly (szl.)
Kölcsönből vissza: Conor Gallagher (Chelsea U23)

EVERTON FC
Érkezett:
James Tarkowski (Burnley, i.), Dwight McNeil (Burnley, 23 800 000)
Kölcsönbe: Rúben Vinagre (Sporting CP)

Kölcsönből vissza: Joao Virgínia (Sporting CP), Niels Nkounkou (Standard Liege), Jean-Philippe Gbamin (CSZKA Moszkva)
Távozott: Jonjoe Kenny (Hertha, i.), Cenk Tosun (Besiktas, i.), Fabian Delph (szl.), Andy Lonergan (szl.), Gylfi Sigurdsson (szl.), Richarlison (Tottenham, 58000000)
Kölcsönbe: Joao Virgínia (Cambuur), Jarrad Branthwaite (PSV)
Kölcsönből vissza: Anwar El Ghazi (Aston Villa), Donny van de Beek (Manchester United)

FULHAM FC
Érkezett:
Joao Palhinha (Sporting CP, 20 000 000), Andreas Pereira (Manchester United, 9 500 000), Kevin Mbabu (Wolfsburg, 5 500 000)
Kölcsönbe: Manor Szolomon (Sahtar Doneck)
Kölcsönből vissza:
Steven Sessegnon (Plymouth), Cyrus Christie (Swansea)
Távozott: André Zambo Anguissa (Napoli, kv., 15000000), Fábio Carvalho (Liverpool, 5900 000), Cyrus Christie (szl.), Fabri (szl.), Michael Hector (szl.), Alfie Mawson (szl.), Jean Michaël Seri (Hull City, i.)
Kölcsönbe: Steven Sessegnon (Charlton Athletic)
Kölcsönből vissza:
Neco Williams (Liverpool)

LEEDS UNITED
Érkezett:
Brenden Aaronson (RB Salzburg, 32840 000), Rasmus Kristensen (RB Salzburg, 13000000), Marc Roca (Bayern München, 12000 000), Darko Gyabi (Manchester City U23, 5 800 000), Tyler Adams (RB Leipzig, 17 000 000), Luis Sinisterra (Feyenoord, 25 000 000)
Kölcsönből vissza: Mateusz Bogusz (Ibiza), Kiko Casilla (Elche), Hélder Costa (Valencia), Laurens De Bock (Zulte Waregem), Cody Drameh (Cardiff City), Ian Poveda (Blackburn)
Távozott: Laurens De Bock (szl.), Liam McCarron (Stoke City), Kalvin Phillips (Manchester City, 48 750 000), Raphinha (Barcelona, 58 000 000), Leif Davis (Ipswich Town, 1 200 000)
Kölcsönbe:
Charlie Cresswell (Millwall), Tyler Roberts (Queens Park), Jamie Shackleton (Millwall)

LEICESTER CITY
Érkezett:
Kölcsönből vissza:
Dennis Praet (Torino)
Távozott: Eldin Jakupovic (szl.)
Kölcsönből vissza: Ademola Lookman (RB Leipzig)

LIVERPOOL FC
Érkezett:
Darwin Núnez (Benfica, 75000 000), Fábio Carvalho (Fulham, 5900 000), Calvin Ramsay (Aberdeen, 4890 000)
Kölcsönből vissza: Sheyi Ojo (Millwall), Nathaniel Phillips (Bournemouth), Ben Woodburn (Hearts), Ben Davies (Sheffield United), Sepp van den Berg (Preston), Neco Williams (Fulham)
Távozott: Sadio Mané (Bayern München, 32000 000), Minamino Takumi (Monaco, 15000 000), Marko Grujics (Porto, kv., 9000 000), Divock Origi (Milan, i.), Sheyi Ojo (Cardiff City, i.), Ben Woodburn (Preston, i.), Loris Karius (szl.), Neco Williams (Nottingham Forest, 20 000 000), Ben Davies (Rangers, 4 700 000)
Kölcsönbe: Conor Bradley (Bolton), Rhys Williams (Blackpool, k.)

MANCHESTER CITY
Érkezett:
Erling Haaland (Borussia Dortmund, 60000000), Stefan Ortega (Arminia Bielefeld, ingyen), Kalvin Phillips (Leeds, 48 750 000)
Kölcsönből vissza: Nahuel Bustos (Girona), Ante Palaversa (Kortrijk), Marlos Moreno (Kortrijk), Filip Sztevanovics (Heerenveen), Arijanet Muric (Adana Demirspor), Daniel Arzani (Lommel), Itakura Ko (Schalke), Yangel Herrera (Espanyol), Julián Álvarez (River Plate), Taylor Harwood-Bellis (Stoke), Tommy Doyle (Cardiff City)
Távozott: Pedro Porro (Sporting CP, kv., 8500000), Fernandinho (Athletico Paranaense, i.), Gavin Bazunu (Southampton, 14000000), Itakura Ko (Mönchengladbach, 5 000 000), Gabriel Jesus (Arsenal, 52 200 000), Mesino Rjotaro (Gamba Oszaka, i.), Raheem Sterling (Chelsea, 56 200 000), Olekszandr Zincsenko (Arsenal, 35 000 000), Arijanet Muric (Burnley, 2 940 000), Daniel Arzani (Macarthur, i.)
Kölcsönbe:
Diego Rosa (Vizela), Zack Steffen (Middlesbrough)

MANCHESTER UNITED
Érkezett:
Tyrell Malacia (Feyenoord, 15 000 000), Christian Eriksen (Brentford, i.), Lisandro Martínez (Ajax, 57 370 000)
Kölcsönből vissza: Tahith Chong (Birmingham City), Facundo Pellistri (Alavés), Andreas Pereira (Flamengo), Axel Tuanzebe (Napoli), Anthony Martial (Sevilla), Teden Mengi (Birmingham City), Amad Diallo (Rangers), Brandon Williams (Norwich City), James Garner (Nottingham), Donny van de Beek (Everton)
Távozott: Nemanja Matics (Roma, i.), Edinson Cavani (szl.), Lee Grant (visszavonult), Paul Pogba (Juventus, i.), Jesse Lingard (szl.), Juan Mata (szl.), Andreas Pereira (Fulham, 9 500 000), Jesse Lingard (Nottingham Forest, i.)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Nottingham), Álvaro Fernandez (Preston)

NEWCASTLE UNITED
Érkezett:
Sven Botman (Lille, 37000 000), Matt Targett (Aston Villa, 17500 000), Nick Pope (Burnley, 11500000)
Kölcsönből vissza: Matty Longstaff (Mansfield), Jeff Hendrick (Queens Park), Freddie Woodman (Bournemouth)
Távozott: Freddie Woodman (Preston), Dwight Gayle (Stoke City, i.)
Kölcsönbe: Isaac Hayden (Norwich City), Ciaran Clark (Sheffield United), Jeff Hendrick (Reading)

NOTTINGHAM FOREST
Érkezett:
Taiwo Awoniyi (Union Berlin, 20500000), Giulian Biancone (Troyes, 10 000 000), Moussa Niakhaté (Mainz, 10 000 000), Omar Richards (Bayern München, 8 500 000), Neco Williams (Liverpool, 20 000 000), Wayne Hennessey (Burnley, i.), Brandon Aguilera (Alajuelense, 950 000), Jesse Lingard (Manchester United, i.), Lewis O'Brien (Huddersfield, 5 900 000), Harry Toffolo (Huddersfield, 5 900 000), Orel Mangala (VfB Stuttgart, 13 000 000)
Kölcsönbe: Dean Henderson (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Nikolas Ioannou (Como), Nuno Da Costa (Caen), Carl Jenkinson (Melbourne City), Harry Arter (Notts County), Lyle Taylor (Birmingham City)
Távozott: Tobias Figueiredo (Hull City, i.), Carl Jenkinson (szl.), Gaëtan Bong (szl.), Lewis Grabban (szerződését felbontották), Brice Samba (Lens, 5 000 000), Nikolas Ioannou (Como)
Kölcsönbe: Ethan Horvath (Luton Town), Jonathan Panzo (Coventry City), Brandon Aguilera (Alajuelense)
Kölcsönből vissza: Djed Spence (Middlesbrough), James Garner (Manchester United), Philip Zinckernagel (Watford), Max Lowe (Sheffield United), Keinan Davis (Aston Villa)

SOUTHAMPTON FC
Érkezett:
Gavin Bazunu (Manchester City U23, 14000000), Armel Bella-Kotchap (Bochum, 10000000), Mateusz Lis (Altay, i.), Roméo Lavia (Manchester City U23, 12 300 000), Joe Aribo (Rangers, 7 100 000), Sékou Mara (Bordeaux, 13 000 000)
Kölcsönből vissza: Dan N'Lundulu (Cheltenham)
Távozott: Fraser Forster (Tottenham, i.), Shane Long (Reading, i.)
Kölcsönbe: Dan N'Lundulu (Cheltenham), Will Smallbone (Stoke City)
Kölcsönből vissza: Armando Broja (Chelsea U23)

TOTTENHAM HOTSPUR
Érkezett:
Yves Bissouma (Brighton, 29200 000), Ivan Perisic (Inter, i.), Fraser Forster (Southampton, i.), Richarlison (Everton, 58000000), Djed Spence (Middlesbrough, 14 700 000)
Kölcsönbe: Clément Lenglet (Barcelona)
Kölcsönből vissza: Pape Sarr (Metz), Tanguy Ndombélé (Olympique Lyon), Bryan Gil (Valencia), Giovani Lo Celso (Villarreal), Jack Clarke (Sunderland)
Távozott: Cameron Carter-Vickers (Celtic, kv., 7000 000), Steven Bergwijn (Ajax, 31 250 000), Jack Clarke (Sunderland)
Kölcsönből vissza: Pierluigi Gollini (Atalanta)

WEST HAM UNITED
Érkezett:
Najef Agerd (Rennes, 35000000), Alphonse Areola (PSG, kv., 9300000), Flynn Downes (Swansea, 10 650 000), Gianluca Scamacca (Sassuolo, 36 000 000)
Távozott: Ryan Fredericks (Bournemouth, i.), Mark Noble (visszavonult), Andrij Jarmolenko (al-Ain, i.), David Martin (szl.)
Kölcsönből vissza: Alex Král (Szpartak Moszkva)

WOLVERHAMPTON WANDERERS
Érkezett:
Hvang Hi Csan (RB Leipzig, kv., 16700 000), Nathan Collins (Burnley, 24 300 000)
Kölcsönből vissza: Patrick Cutrone (Empoli), Adama Traoré (Barcelona), Bruno Jordao (Grasshopper), Morgan Gibbs-White (Sheffield United)
Távozott: Rúben Vinagre (Sporting CP, kv., 10000000), Marcal (Botafogo, i.), Romain Szaissz (Besiktas, i.), John Ruddy (Birmingham City, i.)
Kölcsönbe: Ki-Jana Hoever (PSV), Ryan Giles (Middlesbrough), Fábio Silva (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Francisco Trincao (Barcelona)

Lezárva hétfőn reggel, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik