Man. City: az Arsenalba száműzhetik a csatárt Haaland miatt – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.04.23. 09:58
null
Úgy tűnik, Haalandért még Jesust is beáldozná a Manchester City (Fotó: AFP)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester City megszabadulna Gabriel Jesustól, hiszen úgy számolnak az Etihadban, hogy nyáron Erling Haaland érkezik a klubhoz – erről az olasz transzferguru, Fabrizio Romano számolt be a Twitteren.

 

Hónapok óta megy a találgatás, hogy hol folytatja a nyártól pályafutását napjaink egyik legnagyobb fiatal tehetsége, a Borussia Dortmund sztárja, Erling Haaland.

Összeboronálták már kis túlzással mindegyik angol topklubbal, valamint a Bayern Münchennel, a Real Madriddal és az FC Barcelonával is, ám a legfrissebb, brit sajtóinformációk – BBC Sport, Sky Sports, Daily Mail – szerint a Manchester Cityvel már szóbeli megállapodást is kötött a norvég támadó.

A goal.com korábban arról számolt be, hogy a Man. City 355 millió eurót sem sajnálna Erling Haalandért – ebben az átigazolási ár mellett a játékos fizetése is benne van.

Fabrizio Romano is arról írt a hivatalos Twitter-oldalán, hogy az Etihadban már hónapok óta Haaland megszerzésén dolgoznak – úgy tűnik, ennek érdekében még Gabriel Jesust is elengednék.


A brazil csatár korábban éveken át volt Sergio Agüero cseréje, s minden bizonnyal 25 esztendősen már nem szeretné a kispadot koptatni egy újabb klasszis csatár mögött.

A támadó iránt egyébként az Arsenal érdeklődne, egyelőre azonban semmilyen hivatalos ajánlatot nem tettek az „ágyúsok” a Manchester Citynél.

Jesus szerződése 2023 nyarán jár le a Man. Citynél, a Transfermarkt pedig nagyjából 50 millió euróra becsüli a csatár értékét.

Ami a góllövést illeti, Jesusnak nem igazán megy idén a Cityben: 23 Premier League-összecsapáson mindössze háromszor volt eredményes, a Bajnokok Ligájában hat meccsen ugyanennyi gólt szerzett, s még egyszer betalált az FA-kupában is – ugyanakkor meg kell jegyezni, Pep Guardiola ebben az idényben nem mindig klasszikus kilencesként számolt bele, többször kitette a jobb szélre a brazil támadót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik