Liverpool: Sturridge érkezik a Chelsea-től - hivatalos

Vágólapra másolva!
2013.01.02. 16:09
null
Sturridge a Liverpool játékosa lett <br />(Fotó: facebook.com/Liverpool FC)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool hivatalos közleményben jelentette be, hogy hosszú távú szerződést írt alá a klubbal Daniel Sturridge, a Chelsea-től érkező 23 esztendős csatár.

Daniel Sturridge lett a Liverpool első januári átigazolása, miután szerdán aláírta szerződését a klubbal. A „vörösök” azt nem hozták nyilvánosságra, hogy a Chelsea-től érkező támadó hány évre kötelezte el magát, és azt sem, hogy hány millió fontért igazolták. Mint ismert, a 23 esztendős csatár már karácsony előtt átesett a szükséges orvosi vizsgálatokon.

„Nagyon örülök neki, hogy itt lehetek – nyilatkozta a liverpoolfc.com-nak Daniel Sturridge szerződésének aláírása után. – Brendan Rodgers azt mondta, már régóta szeretne a csapatában látni, én pedig szívesen jöttem ide. Nem azért írtam alá, hogy néhány év után továbbálljak. Azért jöttem, hogy addig itt legyek, ameddig csak lehet. Lenyűgöző szurkolótábora és világklasszis játékosai vannak a Liverpoolnak.”

Sturridge a Manchester Citynél kezdte profi karrierjét, amellyel 2008-ban megnyerte az ifjúsági FA-kupát. 2009-ben lett a Chelsea játékosa, a londoniak színeiben 24 gólt szerzett, s az angol felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott.

Az angol ifjúsági válogatottakban 34 mérkőzésen 21 gólt szerzett Sturridge, majd 2011 novemberében bemutatkozhatott a felnőttek között is a Svédország elleni felkészülési mérkőzésen. Azóta még háromszor ölthette magára a címeres mezt, a londoni olimpián kétszer volt eredményes a brit csapatban.

Sturridge a 15-ös mezszámot kapta a Liverpoolnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik