Liverpool: bejelentették a Chelsea-támadó érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.10. 19:18
null
Dominic Solanke izgatottan várja a liverpooli kalandot (Fotó: liverpoolfc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool bejelentette a Chelsea utánpótlás-válogatott játékosa, Dominic Solanke szerződtetését.

 

A 19 esztendős angol futballista a klub közleménye szerint a 29-es számú mezt kapta – azt azonban nem hozták nyilvánosságra, hogy Solanke hány évre írt alá.

Az U20-as világbajnokságon négy gólt szerző játékos boldogan nyilatkozott klubváltását követően.

„Csodálatos érzés itt lenni, mindenki meleg fogadtatásban részesített. Már a tréningmez felvétele is hihetetlen érzéssel töltött el, alig várom, hogy a vörös felsőt is hordhassam, és történelmet írjak a csapattal” – mondta Solanke, akinek lejárt a szerződése a Chelsea-nél, de nem távozik ingyen, mivel 24 év alatti, ezért a bírósági döntés értelmében kompenzációs költséget kell fizetnie a Liverpoolnak, ami 2-3 millió font körüli összeget jelent.

Az angol csatár a 2015–2016-os szezont a Vitesse-nél töltötte kölcsönben: 25 holland bajnokin hét gólt szerzett, valamint egy gólpasszt jegyzett. A nemrég véget ért idényben a Chelsea U23-as csapatában futballozott, s öt mérkőzésen kétszer volt eredményes.

 



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik