Liverpool: 120 millió euróval csökkent a csapat piaci értéke

Kovács AttilaKovács Attila
Vágólapra másolva!
2021.03.19. 11:31
Teljes a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntős mezőnye, amelyben a Liverpool is helyet kapott és várhatja a pénteki sorsolást. Azonban mégis van valami, ami nyugtalaníthatja Jürgen Klopp gárdáját: a számok.

Akik követik a Premier League történéseit, azoknak nem kell bemutatni a Liverpool gyengélkedését az idényben…

Jelenleg csak a tabella hatodik helyén áll az együttes, ami az előző idénybeli teljesítményük után óriási űrt hagyhat a szurkolókban. A Liverpool eddig 29 mérkőzésen lépett pályára az angol bajnokságban, közülük pedig mindössze 13-at nyert meg – 7 döntetlent játszott és 9 bajnokit veszített el.

Minden szám azt mutatja: bajban a Liverpool (Fotó: AFP)
Minden szám azt mutatja: bajban a Liverpool (Fotó: AFP)

Természetesen találgatni lehet, mi okozza a Liverpool rossz szereplését a bajnokságban. Elsősorban mindenki a koronavírus-járványra és az ezzel életbe lépő korlátozásokra, valamint az üres lelátókra fogná a rossz formát. Viszont, ami talán a legmeghatározóbb ok, az a sérüléshullám, ami a Liverpoolt sújtotta az elmúlt hónapokban.

A felsorolt tényezők vezethettek oda, hogy a Liverpool keretének értéke elképesztő összeggel, csaknem 120 millió euróval csökkent az előző idényhez képest.

Ennyiből gyakorlatilag egy komplett hátvédsort tudna venni a csapat…

Szinten minden Liverpool-játékos piaci értéke csökkent (Fotó: AFP)
Szinten minden Liverpool-játékos piaci értéke csökkent (Fotó: AFP)

A mértékadó Transfermarkt statisztikái szerint Sadio Mané értéke csökkent a legtöbbet a csapatban, gyakorlatilag 20 millió euróval ér kevesebbet jelenleg a szenegáli támadó, mint tavaly, de 10-20 millió euró közötti csökkenés figyelhető meg Roberto Firminónál, Alissonnál, Thiago Alcantaránál, Virgil van Dijknál, sőt még Mohamed Szalahnál is.

Majdhogynem az összes húzóember értéke csökkent és nem is kis mértékben.

Azért az idény még nincs veszve az angol csapat számára, hiszen a Bajnokok Ligájában áll a Liverpool, amely már a negyeddöntőre készülhet. Elsősorban a legrangosabb kupasorozat megnyerése a célja Kloppnak ebben az idényben, és ha úgy játszik a csapat a BL-ben, ahogy eddig tette, akkor erre esélye is van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik