Koronavírus: Kísérleti nyúlnak nézték a futballistákat – Rooney

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.03.15. 18:28
null
Wayne Rooney éles kritikával illette az angol futball vezetőit (Fotó: AFP)
Wayne Rooney, a korábbi angol válogatott futballista erősen kritizálta az Angol Labdarúgóligát (EFL) és a Premier League-et, amiért nem döntött előbb a sorozatok felfüggesztéséről a koronavírus-járvány terjedése miatt. 

 

Az angolok válságstábja csak csütörtökön hozta meg döntését a bajnokságok felfüggesztéséről, azt követően, hogy Mikel Arteta, az Arsenal menedzsere és Callum Hudson-Odoi, a Chelsea labdarúgója is elkapta a koronavírust. Az EFL egyelőre április harmadikáig rendelt el kényszerszünetet. Angliában átlépte az 1100-at a megbetegedések száma, a halálos áldozatoké pedig a 20-at.

„A válságstáb legalább meghozta a helyes döntést... Addig úgy kezelték a futballistákat itt Angliában, mint a kísérleti nyulakat–írta a The Timesban megjelent publicisztikájában Wayne Rooney, a Derby County csapatkapitánya. – Csütörtökön ültünk a Derby County edzőkomplexumában és vártuk, hogy Boris Johnson mondjon valamit. Az emberek idegesek voltak. Szerencsére a futball vezetői jó döntést hoztak. Sokan nem örülnek ennek, de ebben az esetben a sport a második helyre szorul. Mert ez csak sport. Ha az emberek élete veszélyben van, semmi sem lehet fontosabb. Nem számít, hogy épp a bajnoki cím kapujában állsz, épp a feljutásra pályázol, vagy épp a nemzetközi kupaindulásért harcolsz. Boldogan játszunk akár szeptemberig is, ha így kell lennie. Ha mindenki számára biztonságos lesz a környezet, játszani fogunk.”

A korábbi angol válogatott támadó hozzátette: gyakorlatilag a teljes sportélet megállt, de mindenki bízik a folytatásban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik