D. S. B.
2023.03.29 14:37 Frissítve: 2023.03.29 14:53

Juve: világszerte eltiltották a futballtól a Tottenham igazgatóját

Mint ismert, januárban 15 pontot vontak le az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventustól annak pénzügyi trükközései miatt, s a torinóiak több vezetőségi tagját is jelentős időre tiltotta el az olasz sportági szövetség (FIGC). A jelenleg az angol Tottenham futballért felelős ügyvezető igazgatójaként dolgozó Fabio Paratici is az érintettek között volt, s most a nemzetközi szövetség (FIFA) világszerte is eltiltotta őt a labdarúgással kapcsolatos tevékenységektől – írta meg a Sky Sports.

Fabio Paraticit világszerte eltiltották a labdarúgástól (Fotó: Getty Images)

 

A Juventus pontlevonása mellett 12 tisztviselőt tiltottak el Olaszországban, de az olasz szövetség kérte, hogy az eltiltásokat világszerte terjesszék ki. A FIFA a Sky Sportsnak megerősítette, hogy teljesítette a kérést, így Paraticit globálisan eltiltották a labdarúgástól.

 
Juventus: 15 pontot levonnak a klubtól pénzügyi trükkök miatt!

A portál megkereste az észak-londoni klubot és az angol Labdarúgó-szövetséget (FA), s úgy értesült, Paratici nem folytathat semmilyen transzferpiaci tevékenységet, azaz nem beszélhet ügynökökkel és nem tárgyalhat üzletekről, ugyanakkor a Tottenhamen belül továbbra is dolgozhat.

A Sky Sports News hivatalos felvilágosítást kért, mert kérdéses, Paratici részt vehet-e Antonio Conte után az új menedzser keresésében.


 

2023.06.02 22:56:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A United csak tizenegyesből tudott betalálni, és ez kevés volt ahhoz, hogy megnyerje a manchesteri derbit.

2023.05.30 21:35:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ide nem jön dúsgazdag szerencselovag, hiszen arról stadionbeli felirat tanúskodik, mi a vélemény róluk errefelé: „A labdarúgás a szurkolóké, nem a sejkeké, az oligarcháké, az esélylesőké és a bankároké.”

2023.05.25 20:31:09

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Man. United bebiztosította magának a Bajnokok Ligája-indulást a következő idényre.

2023.05.24 23:48:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Premier League megnyerése a múlt ismeretében nem volt kihívás. A BL igen. Az legalizálná az elköltött eurószázmilliókat, akkor lehetne azt mondani, hogy a 2008-ban útjára indított arab futballprojekt végre sikeres. Bár szurkolói hovatartozástól függően alighanem sokan vitatják, de talán (vagy legfeljebb?) akkor lehet elkezdeni leszámolni az első és második számú manchesteri csapat kitételével.

2023.05.21 15:35:48

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Julián Álvarez korai gólja döntött a nem túl nagy iramú mérkőzésen.