PL: Antonio Conte távozik a Tottenhamtől – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.26. 23:52
null
Antonio Conte szűk másfél évig volt a Tottenham vezetőedzője (Fotó: AFP)
A hivatalos honlapján jelentette be az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Tottenham Hotspur, hogy közös megegyezéssel távozott a klub vezetőedzője, Antonio Conte.

„Antonio a klubnál töltött első idényében kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligájába. Ezúton is köszönjük a munkáját, és sok sikert kívánunk neki a jövőre nézve” – áll a Tottenham közleményében.

A londoni klub kijelölte, hogy a 2022–2023-as évad hátralévő részében Cristian Stellini lesz a megbízott vezetőedző, az ő munkájátRyan Mason segíti.

„Még tíz Premier League-meccs van hátra, és harcban vagyunk a Bajnokok Ligájáért. Mindannyiunknak össze kell fognunk és szintet kell lépnünk, hogy a lehető legjobb helyezést biztosítsuk a klubunknak és a csodálatos, hűséges szurkolóinknak” – nyilatkozta Daniel Levyklubelnök.

Az olasz edző viszonya a Southampton elleni bajnoki döntetlent követően végérvényesen is megromlott a Spursszel,és a sajtótájékoztatón kifakadt a játékosaira.

A londoni klubnak van kikből válogatnia a lehetséges utódot illetően. A vezetőség valószínűleg a Bayern Münchentől frissen menesztett Julian Nagelsmannt részesíti előnyben, de ott van még a Tottenhammel BL-döntőig jutó Mauricio Pochettino és akár Luis Enrique is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik