T. Z., K. Zs. 2021.03.08 19:57 Frissítve: 2021.03.08 20:32

FFT: Paul Gascoigne a bódulat szigetén

A FourFourTwo magazin hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda felidézi, amikor Paul Gascoigne – tudta nélkül – a Szigeten „járt”.

 

Már jó néhány éve annak, hogy az angol futball történetének egyik legcsodálatosabb képességű játékosa, a jobb sorsra érdemes Paul Gascoigne csaknem úgy járt, mint a Hugh Grant alakította honfitársa a mozivásznon 1995-ben, Az angol, aki dombra ment fel, és hegyről jött le című filmben. Ám neki nem walesi harcosokat kellett (volna) legyőznie, hanem saját démonát: az alkoholizmust.

Az FFT most felidézi, mi történt pontosan azon az augusztusi napon 2008-ban, amikor ez az egykori futballisten, az 1990-es világbajnokság felejthetetlen hőse úgy ébredt fel a Sziget Fesztiválon a budapesti Hajógyári-szigeten, hogy két, viszonylag fontos dolgot nem tudott: hol van, és hogy került oda?

Gascoigne 2008. augusztus 13-án kedvenc rockzenekara, a legendás Iron Maiden turnébuszában riadt a Szigeten. Járókelőknek tűnt fel, hogy a hátsó ülésen egy „Surda-kalapos”, nyakig begombolkozott, szemmel láthatón illuminált, mondhatni csaprészeg férfi próbálta megtalálni az egyensúlyát, akinek vörös arcát igencsak sokáig kellett vizslatni, hogy felismerjék benne az egykori világklasszist. De felismerték, és Gascoigne-nak azonnal híre ment, a bulvárlapok pedig természetesen lecsaptak a sztorira.

Az 57-szeres válogatott játékos az ülésről is csak kísérője támogatásával tudott kiszállni, majd a rockbanda turnébuszának dőlve, hosszú percekig próbált rágyújtani, de valahogy nem sikerült az öngyújtó lángjával eltalálni a cigaretta végét. Végül az egyik kísérő fogta meg a karját, és tartotta oda a lángot. Gazza nem sokkal azelőtt egy 100 ezer dolláros (!), speciális elvonókúrán vett részt, de otthagyta a kezelést, elhanyagolta a kétnaponta kötelező orvosi vizsgálatokat is, és – feleségétől is meglépve – inkább örök kedvenceivel, az Iron Maidennel utazgatott. Márpedig az alkohol elleni küzdelmet ritkán segíti, ha az ember egy metálzenekarral utazgat…

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.

2021.09.17 23:50:42

Angol labdarúgás CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Olyankor általában a társaság legharsányabb tagja, mintha csak várta volna már a magas labdát, lélegzetvételnyi hatásszünet után beböfögi a kocsmaasztal fölött, a szurkolói lélek kéjes kíméletlenségével: „Hát a dagadt!”

2021.09.11 14:44:35

Angol labdarúgás R. P.

A portugál 12 év után játszott, és szerzett újabb gólokat. A Newcastle-nek nem sok esélye volt.

2021.09.01 16:57:58

Angol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Van a Premier League, és van a többi liga: C. Ronaldo, Varane, Sancho és R. Lukaku megszerzése csak a jéghegy csúcsa.

2021.08.31 12:35:11

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Az idei Eb-döntő első gólját szerző játékos kettős lábtörését és José Mourinho terrorját is túlélte.