FA-kupa: Rashford volt a főhős, továbbjutott a Man. United

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 23:00
null
Marcus Rashford (jobbra) két gólt előkészített, egyet maga lőtt (Fotó: AFP)
A Manchester United hazai pályán 3–1-re legyőzte az Evertont az angol labdarúgó FA-kupa péntek esti mérkőzésén, és bejutott a legjobb 32 közé.

 

Pontosan úgy kezdődött a mérkőzés, ahogyan a papírforma ígérte: a 3. percben Marcus Rashford balról laposan középre lőtt, az Everton-védelem nagy erőkkel asszisztált, és a hosszú oldalon érkező Antony előrecsúszva a kapuba pofozta a labdát, 1–0.


Némi meglepetésre összekapták magukat az ezer sebből vérző liverpooliak. Demarai Gray lapos lövése a kapufán csattant, a 14. percben pedig jött az egyenlítő gól is: Neal Maupay jobbról középre tett labdája átcsúszott David de Gea lába között, és Conor Coady a legjobb helyen volt ahhoz, hogy a kapuba kotorja, 1–1.

 

A második félidő még rosszabbul kezdődött a „kékek” szemszögéből, mint az első: előbb Alex Iwobi bokasérülést szenvedett, hordágyon vitték le a pályáról, majd az 52. percben újból megszerezte a vezetést a többet támadó, lendületesebben játszó hazai csapat, méghozzá öngóllal – Rashford jó cselek után balról középre játszott, Coady pedig estében a saját kapujába lőtt, 2–1.


A hajrá kezdetén Dominic Calvert-Lewin egyenlített, de a gólt VAR-ozás után visszavonta a játékvezető – a gólpasszt adó Gray lesről indult.

A vendégek erőlködtek, az utolsó pillanatokig próbálkoztak, újabb gólt azonban nem tudtak szerezni – sőt a 97. percben ők kaptak egyet: az Alejandro Garnacho által kiharcolt tizenegyesből a meccs embere, Marcus Rashford a bal alsóba lőtt, 3–1.


Az MU megérdemelten lesz ott a következő körben, az Everton kiesett az FA-kupából, így minden erejét arra összpontosíthatja, hogy ugyanez ne történjen meg vele a Premier League-ben is – hogy jelenlegi menedzsere, Frank Lampard a helyén marad a folytatásra, arra nem vennénk mérget.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Manchester United–Everton 3–1
(Antony 3., Coady 52. – öngól, Rashford 90+7. – 11-esből, ill. Coady 14.)

A forduló többi mérkőzését szombaton, vasárnap és hétfőn játsszák le.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik