FA-kupa: nincs újabb bravúr, négy között a Chelsea

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.19. 20:10
null
Romelu Lukakunak nem okozott gondot közelről a kapuba passzolnia a labdát (Fotó: AFP)
A Chelsea 2–0-ra legyőzte idegenben a másodosztályú Middlesbrough-t az angol labdarúgó FA-kupa negyeddöntőjében, így első csapatként bejutott a legjobb négy közé.

 

A Chelsea összeállítása: É. Mendy – Azpilicueta, Th. Silva, Rüdiger, M. Sarr – Kovacic (Kanté, 69.), Loftus-Cheek – Zijes (Kenedy, 81.), Mount, Pulisic (Werner, 69.) – R. Lukaku (Vale, 84.)

Kaphatott volna erősebb ellenfelet is a Chelsea a Middlesbrough-nál a legjobb nyolc között – hiszen többek között a Manchester City és a Liverpool is versenyben van még –, de nem becsülhette le ellenfelét, hiszen a másodosztály nyolcadik helyezettje a Manchester Unitedet és a Tottenhamet is kiejtette az FA-kupa korábbi szakaszában.

A londoni „kékek” gondoskodtak róla, hogy elkerüljék a hasonló kellemetlenséget, két szép támadás végén szerzett két góllal már alig több mint fél óra játék után 2–0-s előnybe kerültek. A 15. percben Mason Mount hajszálpontos beadása után Romelu Lukaku pofozta a kapuba labdát, majd nem sokkal később Hakim Zijes lőtte ki a jobb alsó sarkot jobbról befelé húzva, a tizenhatoson kívülről. A gólpasszt a második találatnál is Mount adta, aki így már 50 gólban vállalt szerepet a Chelsea színeiben (25 gól, 25 assziszt).

LUKAKU, 0–1


ZIJES, 0–2


A második játékrészben a vendégek már nem játszottak maximális erőbedobással, de a Boro így sem tudott sok gólszerzési lehetőséget kidolgozni. Thomas Tuchel az utolsó percekre lehetőséget biztosított a 18 éves Harvey Vale-nek, akinek ebben az idényben ez volt az ötödik meccse a Chelsea felnőttcsapatában.

A „kékek” egymást követő harmadik évben jutottak be a legjobb négy közé az FA-kupában, az előző két kiírásban egyaránt döntőt játszottak – tavaly a Leicester Citytől (0–1), 2020-ban az Arsenaltól (1–2) kaptak ki a fináléban.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Middlesbrough (II.)–Chelsea 0–2
(R. Lukaku 15., Zijes 31.)

Vasárnap
13.30:
Crystal Palace–Everton (Tv: Spíler1)
16.00: Southampton–Manchester City (Tv: Spíler1)
19.00: Nottingham Forest (II.)–Liverpool (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik