FA-kupa: helytállt a Swindon Town, de kiesett a Man. City ellen

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.07. 22:50
null
Ott van a Manchester City a legjobb 32 között az FA-kupában (Fotó: Getty Images)
A Manchester City 4–1-re legyőzte idegenben a negyedosztályú Swindon Townt pénteken, így bejutott az FA-kupa következő fordulójába, a legjobb 32 közé.

Az elmúlt években megszokottá vált, hogy a Manchester City a mérkőzések kezdeti szakaszában nehezen töri fel alacsonyabb osztályú ellenfelei védelmét a hazai kupasorozatokban, ezúttal azonban nem volt gond ezzel.

A negyedosztályú Swindon Town nem hazudtolta meg magát, s a Premier League-címvédő ellen sem állt be minden erejével védekezni – ezt használta ki már korán a City. Két elpuskázott vendéghelyzet után a 14. percben Cole Palmer cselezte át magát a védőjén, középre tette a labdát, Bernardo Silva pedig az üres kapuba passzolt (0–1).

Szűk negyedórával később Gabriel Jesus volt eredményes egy látványos kapushiba után (0–2), az 59. percben pedig Ilkay Gündogan növelte háromgólosra a Manchester City előnyét egy parádés szabadrúgásgóllal.

GÜNDOGAN SZABADRÚGÁSÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Néhány perccel később újabb gólt szerezhetett volna a City, de Gabriel Jesus kihagyott egy tizenegyest, majd egy parádés kontra után szépített a Swindon. A hajrában aztán Palmer csodálatos lövése végleg eldöntötte a meccset: 4–1-re nyert a Pep Guardiola menedzsert koronavírus-fertőzés miatt nélkülöző Manchester City.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Swindon Town (IV.)–Manchester City 1–4
(McKirdy 78., ill. Bernardo Silva 14., Gabriel Jesus 28., Gündogan 59., C. Palmer 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik