FA-kupa: a 76. percben még vesztésre állt, de továbbjutott a Man. United

Vágólapra másolva!
2023.03.01. 22:58
null
Marcus Rashford (balra) és társai nagyon megizzadtak a továbbjutásért (Fotó: AFP)
Vesztésre állt a Manchester United, de a 90. percben szerzett góllal már előnybe került, majd újabb gólt elérve 3–1-re legyőzte vendégét, a West Ham Unitedet az angol labdarúgó FA-kupa szerda esti mérkőzésén, és bejutott a legjobb nyolc közé. A másodosztályú Sheffield United kiejtette a Tottenhamet, míg a negyedik ligás Grimsby – amely idegenben búcsúztatta a Southamptont – 84 év után jutott be újra a negyeddöntőbe.

 

Kiegyenlített első félidőt láthatott az Old Trafford népe. A mérkőzés elején Alphonse Areola, a vendégek kapusa védett nagyot Marcel Sabitzer lövésénél, majd odaát, Michail Antonio kiugrásánál David de Gea is megmutathatta, mit tud.

A biztatóan játszó West Ham a második félidő elején megszerezte a vezetést: az 54. percben Tomás Soucek az oldalvonalon passzolta tovább a labdát Emersonhoz, ő balról a 16-oson belülre, Szaid Benrahmához játszott, az algériai légiós pedig remek lövést küldött a hosszú felső sarokba. A manchesteriek reklamáltak, szerintük Soucek a játéktéren kívülről húzta vissza a labdát, de nem tudták meggyőzni a játékvezetőt. VIDEÓ ITT!

VAJON KINT VOLT?


Casemiro becserélése után érkezett Marcus Rashford is a hazai csapatba, és a 77. percben megtörtént az egyenlítés. Furcsa gólra furcsa góllal válaszolt a Manchester United: Bruno Fernandes bal oldali szöglete után Najef Agerd, a londoniak marokkói védője a saját kapujába csúsztatta a labdát. VIDEÓ ITT!

A lendület repítette a hazaiakat, akik be is darálták ellenfelüket: a 90. percben Alejandro Garnacho csavarta az elé pattanó labdát a londoniak kapujába (VIDEÓ ITT!), majd a 95. percben – Agerd labdakezelési hibáját kihasználva – Fred is beköszönt (VIDEÓ ITT!).

A Sheffield United egy hat perce a pályán lévő cserejátékos góljával gyűrte le és ejtette ki a Tottenhamet: a 79. percben Iliman Ndiaye remek cselek után lőtt a jobb alsó sarokba. VIDEÓ ITT!

Szerda este elkészítették a negyeddöntő párosítását is – lásd a cikk végén.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ – szerdai mérkőzések

Manchester United–West Ham United 3–1 (Agerd 77. – öngól, Garnacho 90., Fred 90+5., ill. Benrahma 54.)
Sheffield United (II.)–Tottenham 1–0 (I. Ndiaye 79.)
Southampton–Grimsby (IV.) 1–2 (Caleta-Car 65., ill. Holohan 45+1., 50. – mindkettőt 11-esből)
Burnley (II.)–Fleetwood (III.) 1–0 (C. Roberts 90.)

Kedden játszották
Stoke City (II.)–Brighton & Hove Albion 0–1 (Ferguson 30.)
Leicester City–Blackburn Rovers (II.) 1–2 (Iheanacho 67., ill. Dolan 33., Szmodics 52.)
Fulham–Leeds United 2–0 (Palhinha 21., Szolomon 56.)
Bristol City (II.)–Manchester City 0–3 (Foden 7., 74., De Bruyne 81.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Manchester City–Burnley
Manchester United–Fulham
Brighton–Grimsby Town
Sheffield United–Blackburn Rovers
A mérkőzéseket március 18-án rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik