Chelsea: „Sosem vontam kétségbe azt a döntésemet, hogy ide igazoltam”

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.04.29. 11:40
null
Andreas Christensen élvezi Thomas Tuchel bizalmát (Fotó: AFP)
A Chelsea FC hivatalos oldalának mesélt arról Andreas Christensen, hogy jól érzi magát a klubnál, és sosem vonta kétségbe azt a döntését, hogy Londonba igazolt. A dán futballista szerződése 2022 nyarán lejár, de minden jel arra utal, hogy szívesen maradna az angol klubnál.

 

„Már hosszú ideje itt vagyok a Chelsea-nél – kezdte Christensen, aki 2012-ben került a londoni „kékekhez”. – Sosem vontam kétségbe azt a döntésemet, hogy ehhez a klubhoz igazoltam. Elfogadom, hogy a csapat néha edzőt vált, így nehezebbé válik bekerülni a kezdőcsapatba.”

A 25 éves középhátvéd két év németországi kitérő után – a Borussia Mönchengladbachnál szerepelt ez idő alatt kölcsönben – tért vissza Londonba 2017-ben, ahol aztán voltak jobb és rosszabb időszakai, de az elmúlt időben kiérdemelte Thomas Tuchel bizalmát. A dán játékos elmondta, nagyon jó érzés számára, hogy meccsről-meccsre megkapja a lehetőséget, ez pedig az önbizalmát is növeli.

„Még nem kezdődtek el a tárgyalások a szerződéshosszabbításról, de ahogy mondtam már, hosszú ideje itt vagyok. Dánia marad mindig is az otthonom, de úgy érzem, hogy a Chelsea-nél mindig helyem lesz” – zárta gondolatait a dán futballista.

Andreas Christensen a dán Bröndbynél nevelkedett, majd 2012-ben igazolt Londonba, ahol előbb a korosztályos csapatoknál kapott szerepet. 2015 júliusában került a Borussia Mönchengladbachoz kölcsönbe, amelynél 82 találkozón hét gól mellett egy gólpasszt jegyzett. Visszatérése után fontos tagja lett a Chelsea-nek, mellyel a 2018–2019-es idényben Európa-ligát nyert.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik