C. Ronaldót két meccsre eltiltották és 50 ezer fontra megbüntették – hivatalos

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.11.23. 16:00
Mint beszámoltunk róla, áprilisban az Everton–Manchester United angol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés után Cristiano Ronaldo kiütötte az egyik szurkoló kezéből a telefont, aki a játékoskijárónál videózta őt. A The Mirror információ szerint az FA kivizsgálta az ügyet, és megbünteti a 37 éves portugál sztárt. Néhány órával később a hírt megerősítették.

Az áprilisi esetnek hatalmas visszhangja lett, mivel kiderült, a 14 éves fiú, akinek kiverte a kezéből a telefonját, autista volt, az édesanyja pedig lejáratókampányt indított az ötszörös aranylabdás ellen. Cristiano Ronaldo ugyan bocsánatot kért a tettéért, de az FA vizsgálatot indított, és 50 ezer fontra (nagyjából 23.5 millió forint) megbüntette őt, ráadásul két mérkőzésre is eltiltotta.

Érdekesség, hogy a Manchester Uniteddel kedden szerződést bontó ötszörös aranylabdás büntetése „nemzetközi”, azaz bárhova is igazol, ott új csapata első két meccsén vagy a hazai kupasorozatban sem léphet pályára, viszont az európai kupaporondra ez az eltiltás nem vonatkozik, ahogy a világbajnokságra sem – írja az MTI és a BBC.

Az FA Ronaldo tettét nem helyénvalónak és erőszakosnak minősítette. Utóbbival a portugál sztár nem ért egyet – írja az Angol Labdarúgó-szövetség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik