B. D. K.
2022.11.23 16:00 Frissítve: 2022.11.23 17:55

C. Ronaldót két meccsre eltiltották és 50 ezer fontra megbüntették – hivatalos

Mint beszámoltunk róla, áprilisban az Everton–Manchester United angol élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés után Cristiano Ronaldo kiütötte az egyik szurkoló kezéből a telefont, aki a játékoskijárónál videózta őt. A The Mirror információ szerint az FA kivizsgálta az ügyet, és megbünteti a 37 éves portugál sztárt. Néhány órával később a hírt megerősítették.


 
Nem könnyű eset – Balázs Dávid publicisztikája
Nem tágít a mama, személyes bocsánatkérést vár Ronaldótól
CR üzent a telefonos eset után; az autista fiú anyja bántalmazásról beszél
CR ideges volt a vereség után, kiverte egy szurkoló kezéből a telefont – videó

Az áprilisi esetnek hatalmas visszhangja lett, mivel kiderült, a 14 éves fiú, akinek kiverte a kezéből a telefonját, autista volt, az édesanyja pedig lejáratókampányt indított az ötszörös aranylabdás ellen. Cristiano Ronaldo ugyan bocsánatot kért a tettéért, de az FA vizsgálatot indított, és 50 ezer fontra (nagyjából 23.5 millió forint) megbüntette őt, ráadásul két mérkőzésre is eltiltotta.

Érdekesség, hogy a Manchester Uniteddel kedden szerződést bontó ötszörös aranylabdás büntetése „nemzetközi”, azaz bárhova is igazol, ott új csapata első két meccsén vagy a hazai kupasorozatban sem léphet pályára, viszont az európai kupaporondra ez az eltiltás nem vonatkozik, ahogy a világbajnokságra sem – írja az MTI és a BBC.

Az FA Ronaldo tettét nem helyénvalónak és erőszakosnak minősítette. Utóbbival a portugál sztár nem ért egyet – írja az Angol Labdarúgó-szövetség.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.

2022.11.06 12:31:04

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Gabriel gólja döntött a Stamford Bridge-en, Mikel Arteta együttese egyelőre maga mögött tartja a Man. Cityt.