PL: nem tágít a mama, személyes bocsánatkérést vár Ronaldótól

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 11:19
null
<strong>Cristiano Ronaldo</strong> bocsánatkérésével nincs megelégedve az anyuka (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, az Evertontól elszenvedett 1–0-s vereség után a Manchester United portugál sztárja, Cristiano Ronaldo az öltözőbe menet kiütötte az egyik szurkoló kezéből a telefont. A 37 éves klasszis még a meccs napján a közösségi oldalain bocsánatot kért a tettéért, de megszólalt a drukker édesanyja is, aki a Telegraphnak exkluzív interjút adott vasárnap.

 

Sarah Kelly és 14 éves fia, Jake Harding a Goodison Parkban tekintették meg az Everton és a Manchester United összecsapását. Az anyuka szombaton elmondta, hogy a fia volt az, akinek a kezéből Ronaldo kiütötte a telefont, amikor videózta az öltözőbe vonuló játékosokat, vasárnap pedig a mama interjút adott a Telegraphnak, amelyet a Givemesport szemlézett.

„A bocsánatkérés, pontosabban a bocsánatkérés hiánya tovább fokozta a dühömet – árulta el Sarah Kelly. – Azt gondoltam, ez felháborító. Azt híreszteled, hogy bocsánatot kértél, közben pedig nem. Értem, üzentél a közösségi médián keresztül, de… bocsánatot kellene kérned a fiamtól.”

„Több órája volt elgondolkodnia a tettén. Ki kellett volna derítenie az elérhetőségeinket… Privát módon kellett volna ezt intéznie, beszélnie velünk, és ezt kellett volna utána megírnia, hogy megtette.”

A Telegraph hozzátette, hogy Cristiano Ronaldo és a Manchester United képviselői az eset után felvették a kapcsolatot a családdal.

AZ ESET

Ronaldo az öltözőbe menet sérüléseit Diogo Dalot-nak megmutatva egy pillanatra megállt, s ekkor a fiú figyelme is átirányult a sebre, amit megpróbált behajolva levideózni. CR ekkor ütötte ki a telefont a kezéből.


„Rengetegen hadonásztak ott a telefonjukkal – emlékezett vissza az anyuka. – Jake azt mondta nekem, amikor Ronaldo levonult: »Anya, Ronaldo megsérült, levideózom.« Azt mondtam neki, rendben, semmi nagyot nem gondoltam bele. Még csak nem is nézett rá. Csak azt figyelte, hogy mit csinál a lábával (lehajolt megmutatni Dalot-nak – a szerk.), és csak akkor eszmélt rá, mi történt, amikor a telefon a földre került. Látni lehetett a sokkot az arcán. Úgy nézett rám: »Ó, Istenem – ez most megtörtént?«”

„Ez volt a reakciója (Ronaldónak – a szerk.). Eléggé durva volt. Pedig tudta, hogy gyerekek vannak ott, le is pacsizott velük a meccs előtt. De visszafele már teljesen más volt a helyzet, mert veszítettek. Nos, ilyen a játék, nem? Nem nyerhetsz mindig!” – állapította meg Kelly.

„Ha valaki ezt az utcán csinálja, őrizetbe veszik és kihallgatják. Ő maga is apa, és biztos vagyok benne, ha hétköznapi ember lenne, aki szombat délután kiviszi a fiát egy meccsre, és ez történik, akkor ő is eléggé ideges és feldúlt lenne” – mondta.

Kelly hozzátette, hogy ő is többet várt a Manchester Unitedtől, az incidens pedig tönkretette a napjukat, a fia nem is tudott aludni az éjjel. Elárulta, Jake hüvelykujja fáj neki, valamint láthatóan zúzódások keletkeztek a kézfején. Megjegyezte, meglepte, hogy az MU nem adott ki közleményt, hogy vegyék fel a klubbal a kapcsolatot, vagy hogy nem írtak valami szívből jövőt ahelyett, hogy Ronaldo meginvitálta volna őket a csapat egyik meccsére.

CRISTIANO RONALDO BOCSÁNATKÉRÉSE
„Sohasem könnyű úrrá lennünk az érzelmeinken olyan nehéz pillanatokban, mint amilyen most ez is. Mindazonáltal mindig tisztelettudónak és nyugodtnak kell lennünk, valamint példát kell mutatnunk minden fiatalnak, aki imádja ezt a csodás játékot. Szeretnék bocsánatot kérni a kirohanásomért, és ha lehetséges, a fair play és a sportszerűség jegyében szeretném meghívni a szurkolót egy mérkőzésre az Old Traffordra” – üzente a közösségi oldalain.

„Ez nagyon-nagyon udvariatlan volt. Everton-szurkolókként miért mennénk el egy United-meccsre? Úgy fogalmazott, hogy »szurkoló«, de ebből nem derült ki, hogy Everton- vagy United-szurkolóról beszélt. Szerintem ez nagyon-nagyon gyenge bocsánatkérés volt.”

„Ez volt az első alkalom, hogy együtt voltunk kint egy meccsen. Jake az Everton és a futball megszállottja. Ez a szenvedélye. A játék élményét, a győzelmet háttérbe szorította az eset. Nem tudok úgy visszatekinteni erre a napra, hogy milyen jól éreztük magunkat, csak az jár a fejemben, ami abban az öt másodpercben történt. Ez teljesen tönkretette. Hihetetlen.”


Kelly a fia kapcsán elmondta, mivel beteg, több napba is beletelhet, mire felfogja, mi is történt vele.

„Autizmusa miatt nehezen tudja feldolgozni a dolgokat. A saját módján tette ezt, azaz: »Nem hiszem el, hogy Ronaldo ezt tette, nagyon megkedveltem őt.« Noha ő nem United-szurkoló, Ronaldo sztár. Nagy játékos, a fiatalok példaképe. Figyelemmel követtük a pályafutását. Olyan jó játékos! Sokkoló, ami történt. Egyikünk sem aludt az éjjel.” Hozzátette, fia másnap nem akart visszamenni a stadionba, de reméli, hogy csak azért, mert kimerült volt, és az eset nem fogja eltántorítani őt a meccsre járástól. Szerinte Jake-et nagyon megrázta az incidens, s bár ezt még nem igazán mutatja ki, idővel ki fogja, és feldolgozza a történteket.

Ronaldo meghívását, nagyon úgy tűnik, visszautasítják.

„Megkérdeztem tőle, hogy ki szeretne-e menni egy United-meccsre, mivel Ronaldo meghívott minket. Azt válaszolta: »Nem, anya! Soha többé nem akarom őt látni.« Ez azért felkavaró, mert Ronaldo volt az egyik oka annak, hogy ki akart menni az MU elleni meccsre.”

Az esetről és az anyuka korábbi nyilatkozatáról bővebben ide kattintva olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik