Arsenal: végre pont kerülhet a Lacazette-ügy végére – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.01. 10:23
null
Alexandre Lacazette hamarosan Arsenal-játékos lehet (Fotó: AFP)
A BBC egyik legmegbízhatóbb újságírója, David Ornstein szerint az Arsenal közel áll ahhoz, hogy klubrekordot jelentő összegért szerződtesse a Lyon futballistáját, Alexandre Lacazette-et.

 

A 26 esztendős játékos átigazolása régóta terítéken van Arsene Wenger együttesénél, az utóbbi hetekben azonban nem igazán történt előrelépés az ügyben.

Az Arsenal már tavaly nyáron is bejelentkezett a 11-szeres francia válogatott támadóért, de 29 millió fontos ajánlatát a Lyon elutasította. Nem sokkal később a West Ham United klubcsúcsot jelentő 43 millió fontot kínált, ám az OL elnöke, Jean-Michel Aulas erre is nemet mondott.

Ami a mostani fejleményeket illeti, nagyon sokáig úgy tűnt, hogy Lacazette az Atlético Madridnál folytatja a pályafutását – a két klub elvileg már mindenben megegyezett, csakhogy a spanyol együttes kizárása az átigazolási piacról mindent felborított. A „matracosok” kiesésével ismét képbe került az Arsenal, amely konkrét ajánlatot is tett, azt viszont Aulas megint nem találta elég jónak.

Hogy mennyire komoly a londoniak szándéka, azt jól jelzi, az újabb ajánlatuk már közelebb van a franciák által elvárthoz, így felgyorsultak az események. Az angol átigazolási ügyekben igencsak megbízható David Ornstein szerint az Arsenal nagyon közel áll a megegyezéshez, így Lacazette akár már a jövő héten csapatot válthat. Az újságíró előrejelzése szerint az átigazolási díj nagyobb lesz annál, mint amennyit Mesut Özilért fizettek az „ágyúsok” (42.5 millió font), vagyis az előző szezonban minden sorozatot figyelembe véve 45 tétmérkőzésen 37 gólt szerző Lacazette klubrekordot jelentő összegért írhat alá – 50-60 millió fontról lehet szó.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik