Anglia: a harmadosztályú klub lemásolná a Groupama Arénát

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.03.06. 15:40
null
A Peterborough United tulajdonosa a Groupama Aréna mását szeretné a klubjának (Fotó: Nemzeti Sport)
Az angol labdarúgó harmadosztályban (League One) szereplő Peterborough United a budapesti Groupama Aréna másolatát képzeli el saját stadionjának – írja a helyi Peterborough Telegraph.

 

A közép-angliai város vezetősége február végén egyezett meg a klubbal egy új stadion megépítéséről. A tervek szerint a várost átszelő Nene-folyó partján 17 500 ülőhelyes stadiont építenének, a jövőben ez 5500 üléssel bővíthető lenne.

A 23 ezres kapacitás megegyezne az Üllői úti Groupama Arénával, ráadásul Jason Neale klubtulajdonosnak nagyon tetszik a 2014-ben átadott budapesti stadion.

„Nagyon fontos az ikonikus külső, amely már önmagában vonzza a közönséget. Köztudott, hogy az új stadion akár negyven-ötven százalékkal is megdobhatja a mérkőzések látogatottságát – mondta Neale, hozzátéve, hogy a futballmérkőzéseken túl számos egyéb eseménynek otthont adna az új stadion. – Ez a komplexum lehet a régió üzleti és kulturális epicentruma.”

A Peterborough United jelenleg a 15 ezres Weston Homes Stadionban (London Road) játssza harmadosztályú bajnoki meccseit, amelyekre ellenféltől függően 4000-9000 ember látogat ki.

A jelenlegi tervek szerint a stadion 2022-re vagy 2023-ra készülne el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik