FA-kupa: az MU magabiztosan lépett a 32 közé a Wigan ellen

Vágólapra másolva!
2024.01.08. 23:16
null
Ez a mozdulat ért tizenegyest (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó FA-kupában a Manchester United magabiztosan hozta a kötelezőt a harmadosztályú Wigan otthonában. Mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve 2–0-ra győzött, s bejutott a legjobb 32 közé.

A mérkőzés első helyzetei még a hazaiak előtt adódtak ugyan, ám az idő előrehaladtával a Manchester United egyre inkább átvette az irányítást, s a 22. percben egy hosszú támadás végén Diogo Dalot okos csavarásával megszerezte a vezetést. A MU első félidős fölényére jellemző, hogy 17 alkalommal lőtt kapura, míg a vendéglátók hatszor próbálkoztak.

A fordulás után is a United akarata érvényesült, a hazaiak egyre kevésbé jutottak el Onana kapujáig – olyannyira, hogy a második félidőben már csak kétszer lőttek kapura. Eközben viszont a vendégek nem álltak le, s a győzelmet biztosító második góljuk az utolsó negyedórára fordulva született meg, amikor Liam Shaw elkaszálta Bruno Fernandest a tizenhatoson belül – legalábbis Anthony Taylor játékvezető így láthatta. Miután VAR-t ezen a meccsen még nem használnak, ezért a némiképpen talán könnyű síppal befújt büntető jogosságát nem is vizsgálták meg, így Bruno Fernandes büntetőből gólt szerzett. 2–0-ra győzött a Man. United.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Wigan Athletic (III.)–Manchester United 0–2 (Diogo Dalot 22., Bruno Fernandes 74. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik