Everton: a következő idényre kész az új stadion

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.09.30. 09:48
null
Forrás: <strong><a href="https://www.evertonstadium.com/news/2023/september/14/stadium-bowl-takes-shape/">evertonstadium.com</a></strong>
Egyre inkább formát ölt a Premier League-ben szereplő Everton új stadionja, amelybe a következő idény elején költözik át a csapat a legendás Goodison Parkból, ahol több mint 120 éven át játszott.

Az 52 888 férőhelyes stadion a vauxhalli Bramley-Moore Dockban található, a Mersey partján, az építési költség várhatóan 580 millió euró.

Rossz hírek érkeztek ugyanakkor a leendő tulajdonos, a 777 Partners háza tájáról: a miami cég brazil csapata, a hatalmas adósságokkal átvett Vasco da Gama három klubnak, a Lille-nek, az uruguayi Nacionalnak és az argentin Atlético Tucumánnak sem fizette ki az átigazolási díjat teljesen egy-egy játékos után, ezért a FIFA eltiltotta a klubot az új játékosok regisztrálásától.

A 777 Partners társalapítója és ügyvezetője, Josh Wander a múlt héten meglátogatta az Everton edzőbázisát, ahol találkozott a csapat és a klub vezetőivel. Az Everton többségi tulajdonosával, Farhad Moshirivel már megegyeztek, jelenleg az engedélyekre várnak.

Az amerikai befektetési alap többségi tulajdonosa többek között a Dárdai Pált foglalkoztató Hertha BSC-nek, a francia harmadosztályú Red Starnak, az ausztrál Melbourne Victorynak, az olasz élvonalbeli Genoának valamint a belga Standard Liege-nek, és a Sevillában is birtokol részvényeket, de ott csak kisebbségi tulajdonosként van jelen.

Az Everton anyagi helyzete sem fényes, jelenleg a leendő tulajdonos és az MSP Sports Capital kölcsöneiből él, a stadion költségeiből közel 230 millió euró hiányzik, évente 35 millió eurónyi kamatatot fizetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik