Liverpool: Fabinho az Al-Ittihadnál folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.08.01. 06:42
null
Fabinho az Al-Ittihadhoz igazolt (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool hivatalos honlapján, az Al-Ittihad pedig közösségi oldalán számolt be róla, hogy a szaúdi klubnál folytatja pályafutását a 29 éves brazil középpályás, Fabinho.

 

A „vörösökhöz” 2018-ban a Monacótól érkező középpályás távozásáról már hetek óta hallani, mert sem a németországi, sem a szingapúri edzőtáborba nem utazott el a csapattal, hiszen a korábban az aranylabdás Karim Benzemát, illetve N’Golo Kantét és a Celtic fiatal támadóját, Jotát is megszerző, Nuno Espírito Santót kinevező Al-Ittihad erősen érdeklődött iránta, ám a transzfer csak most vált hivatalossá.


 

Bár a „vörösök” egyetlen klasszikus védekező középpályásának távozása érzékenyen érintheti a középpályáját átalakító Jürgen Kloppot, de a csapat nem járt rosszul, ugyanis a Transfermarkt szerint 42 millió eurót érő labdarúgóért a hírek szerint 46 millió eurót fizetett új klubja.

Fabinho a Liverpool színeiben 219 mérkőzésen 11 gólig és tíz gólpasszig jutott, többek között Bajnokok Ligáját és Premier League-et nyert a csapattal.

A brazil a Liverpool ötödik nyári távozója a középpályáról, hiszen az idény végeztével James Milner (Brighton), Naby Keita (Werder Bremen) és Alex Oxlade-Chamberlain (szabadon igazolható) távozott, majd a Steven Gerrardirányította Al-Ettifak szerződtette a 12 év után távozó csapatkapitányt, Jordan Hendersont.

A Liverpool egyelőre „csak” a magyar átigazolási rekordot jelentő 70 millió euróért szerződtetett Szoboszlai Dominikot és a világbajnok argentint, Alexis Mac Allistert szerezte meg a középpályára, ám kiszemelte az angol élvonalból kieső Southampton fiatal védekező középpályását, Roméo Laviát, akiért a hírek szerint a napokban tett egy második 42.5+2.5 millió fontos ajánlatot a „szenteknek”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik