PL: a Citynek és a Bayernnek sem kell, az Arsenal vinné a jobbhátvédet – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.03. 17:43
null
Joao Cancelo lehet Arteta újabb nagy fogása (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenalnál folytathatja pályafutását Joao Cancelo, a Manchester City portugál jobbhátvédje – írja a Kicker.

A német futballszaklap szerint a 29 éves labdarúgó nem számíthat sok játéklehetőségre Pep Guardiola csapatában – az idény közbeni hadrendváltásnak pont ő volt az egyik áldozata –, de a fél éves müncheni kölcsönjátéka sem alakult úgy, ahogyan azt ő szerette volna: mindössze hét alkalommal volt tagja a kezdőcsapatnak bajnoki meccsen, további nyolcszor csereként kapott lehetőséget.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy Thomas Tuchel együttese nem aktiválta a portugál bekk szerződésében szereplő 70 millió eurós kivásárlási záradékot.

A két szék között a padlóra esett játékosnak az Arsenal nyújthat mentőövet: a fent megnevezett forrás szerint Cancelo áll Mikel Arteta „bevásárlólistájának” az élén, s az is az „ágyúsok” mellett szól, hogy a mögöttünk hagyott idényben két másik korábbi City-játékos, Gabriel Jesus és Olekszandr Zincsenko szerződtetése is telitalálatnak bizonyult a klub részéről.

Az egyelőre kérdés, hogy az Arsenal hajlandó-e meghozni az anyagi jellegű áldozatot Cancelóért, de amennyiben Artetáék nem mellette teszik le a garast, úgy az RB Leipziget erősítő Benjamin Henrichs, vagy a Galatasaray francia bekkje, Sacha Boey teheti át a székhelyét Észak-Londonba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik