PL: Ödegaard esése tiszta tizenegyes volt – Stuivenberg

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.01.02. 13:46
null
Albert Stuivenberg szerint frusztráló a nulla pont (Fotó: AFP)
A pozitív koronavírusteszt miatt kényszerpihenőre ítélt Mikel Arteta távollétében Albert Stuivenberg dirigálta az Arsenalt a Manchester City elleni, 2–1-re elveszített szombati Premier League-meccsen. A holland tréner kulturáltan, visszafogottan, de egyértelműen kritizálta a játékvezetést az Arsenal honlapján.


Stuivenberg a büntetőkről és Gabriel piros lapjáról:

„Nos, csalódott vagyok, hogy nem szereztünk három pontot ezen a mérkőzésen. Ez a legfrusztrálóbb, ugyanakkor büszke vagyok a játékosok teljesítményére. Természetesen voltak döntő pillanatai a méeccsnek. Az első félidőben ott volt Ödegaard ütközése Edersonnal, ami tiszta tizenegyes volt. A második félidőben Mahrez esése után megadták a büntetőt a Citynek, és ezt nem tartom következetesnek. Gabriel kiállítása szintén fontos pillanat volt, de tíz emberrel is nagyszerűen játszottunk egy nagyon erős csapat ellen. Ami Gabriel első sárga lapját illeti, ő elmondta nekem, hogy nem beszélt csúnyán, csupán tett egy megjegyzést Ödegaard esetével kapcsolatban. Nulla ponttal távozni eléggé idegesítő.”

Ödegaard és Ederson ütközése

A Manchester City elleni taktikáról:

„Az első félidőben voltak lehetőségeink, letámadtuk őket. Ezt olykor meg tudták törni, ám a City nagy csapat, rengeteg klasszis játékossal. A letámadás eredményeként többször megszereztük a labdát a térfelükön, ezt akartuk folytatni, de egy olyan együttes ellen, mint a City, néha kénytelen vagy visszahúzódni a saját térfeledre. Ilyenkor összeszedetten kell védekezni, és a megfelelő pillanatban ellentámadásokat vezetni. Néhányszor egész jól csináltuk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik