Chelsea: Mourinho hasonló „dinasztiát” alapít, mint Fergie?

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 14:33
A korábbi olasz válogatott Gianluca Vialli egy interjúban elmondta, szerinte José Mourinho hasonló „dinasztikus” korszakot jelenthet a Chelsea számára – ha nem is tart ki olyan hosszú ideig a londoni klub mellett –, mint korábban Sir Alex Ferguson a Manchester Unitednél.

„José már megmutatta Angliában, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában is, hogy mennyire gyakorlott és jó végrehajtó menedzser. Ha valaki ennyi mindent elért, akkor óhatatlanul olyat keres, ami iránt szenvedéllyel viseltetik, a Chelsea számára José szenvedélye felülmúlhatatlan” – mondta a Daily Mailnek a legnagyobb sikereit a Sampdoriánál, a Juventusnál és a Chelsea-nél elérő Vialli, aki később menedzserként is irányította a londoni klubot.Vialli, aki később menedzserként is irányította a londoni klubot.

„Itt otthon érzi magát, úgy irányítja a futballcsapatot, ahogy akarja, anélkül, hogy bárki akadályozná a munkáját. Imádja Londont, és én úgy látom, hogy hosszú távon a Chelsea-nél maradhat, talán nem huszonhét évig, de hasonlóan, mint Sir Alex Ferguson, hosszú ideig” – mondta a kopasz olasz, aki szakkommentátorként dolgozik az utóbbi időben.

„Alapvetően azon múlnak az eredmények, hogy mennyire motiváltak a játékosok. Elsősorban nem az számít, hogy mennyire vagy jó, ha azt érzed, hogy elértél már mindent, vagy azt, hogy nem vagy megfelelő játékos egy olyan menedzser számára, mint José Mourinho. Ő képes rá, hogy belelásson a játékosok fejébe, és megállapítsa valakiről, alkalmas-e rá, hogy hosszú távon a Chelsea hasznára váljon” – fejtette ki Vialli, miben találja kiemelkedőnek a portugál menedzsert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik