MU: Giggs olyan kör tagja lett, melyben Dombi is szerepel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.29. 11:51
Pénteken betöltötte 40. életévét Ryan Giggs, az angol bajnok Manchester United walesi középpályása. A klubikonnak számító futballista születésnapja alkalmából az európai szövetség (UEFA) összeszedte a kontinens élvonalbeli bajnokságaiban játszó olyan labdarúgókat, akik már túl vannak a negyedik ikszen.

Az UEFA által közzétett lista egy magyar játékossal kezdődik: Dombi Tiborral. A DVSC rekordere 433 NB I-es találkozón lépett pályára a Lokiban, összesen pedig a 450 meccsen is túl van a klub színeiben. „Nincsenek nagy céljaim, pozitívan és boldogan szeretnék élni. Sohasem tudtam nyugodtan várni egy mérkőzést, és még mindig izgulok, amikor az edző szól nekem, hogy álljak be" – idézi az uefa.com Dombit, aki néhány hete töltötte be a 40. életévét. Nem mellesleg a Lombard kapusa, Szűcs Lajos is túl van már a 40-en.

A listán a következő helyet a mára már legendás Ryan Giggs foglalja el. A közel 23 éve aktív középpályás 953 mérkőzéssel abszolút rekorder a Manchester Unitednél, ahol ma már játékos és edző is. Giggs a számos trófea (többek között 13 bajnoki cím, négy FA-kupa, két Bajnokok Ligája) mellett a Premier League asszisztkirálya is, jelenleg 163 gólpassznál tart, amivel a liga 1992 óta íródó történelmének legeredményesebbje ebben a kategóriában.

„Ha másik klubhoz igazolok, valószínűleg már visszavonultam volna. Szerencsés vagyok, hogy olyan klubnál lehettem, ahol jó játékosok vettek körül és volt egy jó menedzser. Nagyon élvezem a futballt, és azért edzem mindennap, hogy játszhassak” – mondta Ryan Giggs.

Természetesen Javier Zanetti is említésre került: az Internazionale futballistája lett a 13. játékos, aki 40. életévének betöltése után is játszott az olasz első osztályban. „A karrierem nem ért véget, csak kereket cseréltem" – mondta az argentin védő, aki 43 bajnokira van Paolo Maldini Serie A-rekordjától.

A felsorolásban szerepel még a Feröer-szigeteki válogatottsági rekorder, Óli Johannesen; az észt élvonal rekordere, Stanislav Kitto (Trans Narva); a 41 éves brazil Oseías, aki a 24. klubjánál (a luxemburgi Jeunesse Canachnál) futballozik jelenleg; Kevin Phillips, a Crystal Palace angol futballistája és Tero Taipale, a finn KuPS középpályása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik