Man. City: teljesült az álom, New Yorkban alapítanak klubot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.21. 18:25
null
A New York Yankees és a Manchester City közösen alapít klubot (Fotó: Reuters)
Teljesült Manszúr sejk, a Manchester City tulajdonosának vágya: az angol futballegylet első embere a New York Yankees baseballcsapattal közösen alapít labdarúgóklubot a tengerentúlon. Az új együttest New York City FC-nek fogják hívni és a 2015–2016-os szezontól száll be az észak-amerikai profiligába (MLS).

 

 

 

A Manchester City együttműködési megállapodást kötött a New York Yankees-zel, melynek értelmében létrejön a New York City FC, 100 millió amerikai dollárért. Az újonnan alapított klub a 2015–2016-os szezonban csatlakozik az MLS-hez, melynek a 20. tagja lesz.

Azt még nem tudni, hogy a New York City FC – mely a New York Red Bulls után a város második franchise-klubja lesz – hol játssza majd meccseit, az viszont biztosnak tűnik, hogy új stadiont épít, valószínűleg Flushing Meadowsban. A Manchester Citynél remélik, hogy az Egyesült Államokból újabb játékosok érkezhetnek majd Angliába, illetve hogy kiterjeszthetik a klub profilját.

„New York egy legendás sportváros, egy metropolisz, melynek egyre több futballrajongója van, akik számát mi is szeretnénk növelni – mondta Ferran Soriano, a Manchester City vezérigazgatója. – A Yankees a legjobb partner egy világszínvonalú klub építéséhez, a New York City FC igazi győztes csapat lesz."

A New York Yankees elnöke, Randy Levine szerint a Manchester City különleges partner az új egylet alapításához. A szálak több helyen is összeérnek: a Legends Management marketingügynökség a New York Yankees-zel dolgozik, de van érdekeltsége az Etihadben is, ami a manchesteri focicsapat szponzora.

A New York City FC többségi tulajdonosa a Manchester City lesz (nem pedig Manszúr sejk, akinek nagy álma volt a tengerentúli klub alapítása).

A Manchester City hamarosan tiszteletét teszi New Yorkban, május 25-én a Chelsea-vel vív felkészülési mérkőzést a Yankees Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik