Sir Alex Ferguson korábbi csapatát segíti a szükség órájában

Vágólapra másolva!
2013.03.12. 12:03
null
Sir Alex Ferguson egy barátságos meccsel segítene a Dunfermline-nek (Fotó: Action Images)
Egykori csapatán, a Dunfermline Athleticen segít Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere azzal, hogy a nyáron az angol labdarúgó-bajnokság jelenlegi listavezetője bemutató mérkőzésen lép pályára az anyagi gondokkal küszködő skót klubnál.

A 71 éves szakember játékosként 1964 és 1967 között 89 mérkőzésen 66 gólt szerzett az együttes színeiben, és 2007-ben bekerült a klub hírességeinek csarnokába is – amelyben magyar társa is van, hiszen szintúgy a helyi Hall of Fame beiktatott tagja Kozma István, aki 1989 és 1992 között állt a skót egylet alkalmazásában.

A barátságos mérkőzés egyik szervezője Ferguson korábbi csapattársa, Roy Barry, aki elmondta, hogy a „vörös ördögök” szakvezetője rendkívül készségesnek bizonyult, amikor arról beszéltek, miképpen segíthetnének az anyagi gondokkal küszködő egyesületen:

„Néhány hete elmentem a Manchester Unitedet megnézni az Everton ellen, és az est végére eléggé eláztunk Sir Alexszel, ahogy ez már történni szokott, amikor találkozunk. Beszéltünk a Dunfermline gondjairól, és azt kérdeztem tőle, tud-e esetleg valamiben segíteni. Sir Alex azt mondta: »küldök egy erős csapatot, és gyűjtünk egy kis pénzt«. Egy pillanatra nem is hittem a fülemnek.”

Az 1885-ben alapított, patinás – jelenleg a másodosztályban szereplő – Dunfermline-nek a negyedik vonalba száműzött Rangershöz hasonlóan az adóhatósággal gyűlt meg a baja, amely 134 ezer fontot követel a klubtól.

A kiscsapatot ősi riválisai is segítik: a Raith Rovers és a Cowdenbeath ugyancsak beszáll a pénzgyűjtésbe annak érdekében, hogy legnagyobb vetélytársuk ne tűnjön el a skót labdarúgótérképről.

„A Dunfermline Athletic mindig is a legnagyobb vetélytársunk volt, és reméljük, az is lesz. Senkivel nem vívunk ily heves csatát a sportpályán... de ugyanakkor a barátaink is, és ezért szeretnénk őket megsegíteni, amikor szükségük van rá" – tudatta közös közleményében a Raith és a Cowdenbeath. A Raith Rovers a Dunfermline elleni presztízsmeccs bevételének egy részét ajánlotta fel a megszorult Athleticnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik