Lippit nem keresték meg az angol szövetségtől, de elgondolkodna

Vágólapra másolva!
2007.11.23. 16:34
Marcello Lippi tagadja, hogy az Angol Labdarúgó-szövetségtől megkeresték volna, hogy felkérjék a csütörtökön megüresedett válogatott szövetségi kapitányi poszt betöltésére. Martin O’Neill nem szeretné irányítani a „háromoroszlános" együttest, míg Franz Beckenbauer hazája előző szövetségi kapitányát Jürgen Klinsmannt ajánlotta Anglia kispadjára.
Marcello Lippi tagadja, hogy megkeresték volna
Marcello Lippi tagadja, hogy megkeresték volna
Marcello Lippi tagadja, hogy megkeresték volna
Marcello Lippi tagadja, hogy megkeresték volna

Az ötvenkilenc éves Lippi 2006 nyara óta nem dolgozik, amióta hazája válogatottjával megnyerte a németországi világbajnokságot.

„Senki nem keresett emiatt telefonon – nyilatkozta Lippi. – Ha ez megtörténik, akkor elgondolkozom rajta. De úgy gondolom, hogy ez a lehetőség ki van zárva, mert korában mindig visszautasítottam az angliai felkéréseket.”

A híresztelések szerint Jose Mourinho és Fabio Capello is esélyesebb a posztra, azonban Lippi nem zárkózik el az elől, hogy irányítsa az angol nemzeti csapatot.

Fabio Capello kapcsán a Gazzetta dello Sport című újság arról számolt be, hogy a 61 esztendős mestert már a szerdai meccs előtt megkereste a szigetországi szövetség, amely azonban cáfolta az értesülést.

Eséllyel pályázott volna a „háromoroszlános" együttes kispadjára Martin O’Neill is, azonban az Aston Villa menedzsere kijelentette, hogy nem kívánja irányítani Anglia legjobbjait.

A kérdéssel kapcsolatban nyilatkozott Franz Beckenbauer, aki korábban edzőként és játékosként is világbajnoki címet szerzett. A sportvezető hazája előző szövetségi kapitányát Jürgen Klinsmannt ajánlotta az angoloknak a Bild hasábjain keresztül, ugyanis szerinte a negyvenhárom éves edző képes megoldani a legnehezebb feladatokat is, ha kellő időt kap erre, ráadásul nyelvet jól ismeri és amikor a Tottenham együttesében játszott óriási elismertséget szerzett.

A csütörtökön menesztett Steve McClaren a tavalyi világbajnokság után lépett Sven Göran Eriksson örökébe, de gyorsan kiderült, kinevezése hatalmas hibának bizonyult. A kezdeti jó eredmények után fokozatosan visszaesett a csapat teljesítménye, ennek a betetőzése lett a horvátoktól szerdán este a Wembleyben elszenvedett 3-2-es vereség, amely miatt az angolok nem jutottak tovább az Európa-bajnoki selejtezőből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik